Assyriska gjorde vad som krävdes

Linus Hillemar trasade sönder Värmbols försvar gång på gång, han assisterade till första målet och gjorde det sista · Foto: Tiama Esa

Assyriska FF skulle ställdes mot Värmbol FC från Katrineholm, ett Värmbol som skrällde rejält för bara några omgångar sedan då man slog serieledarna Nordic United och höll drömmen om nytt kontrakt vid liv. Ett Nordic som forsätter hålla ifrån uppe i toppen men jagas tätt av Assyriska FF. Frågan var om hemmalaget skulle få god jaktlycka?

Till en början såg det inte ut som om siktet var kalibrerat ordentligt nog. Efter en halvtimmes spel såg anfallen oplanerade och väldigt tama ut. Bortsett från Marcus Lindays enorma soloruscher fanns endast några tama försök att notera. Hittills en passande matchbild för ett lågt spelande Värmbol som hoppades på att bärga med sig poäng till Katrineholm.

Men så från ingenstans höjde Assyriska bolltempot en aning och skapade lite oro i den blåa muren. Det resulterade i att Hugo Fernandez ännu en gång skrev in sig i målprotokollet. Fint assisterad av Linus Hillemar på högerkanten. Händelsen som föranledde till ledningsmålet var nära att upprepas igen bara några minuter efteråt då samma killar så när kombinerade in 2-0 men bollen ville annat. En spelmässigt seg halvlek med en skör ledning trots stort övertag.

Andra halvlek han knappt börja innan Cihan Gavgacioglu visade sina tekniska färdigheter från barndomstiden då numret på tröjan hade en annan siffra. Värmbols backlinje hängde inte med vilket ledde till en straff. En straff som Bachir Katourgi sätter stensäkert till 2-0. Trycket ökade och redan i den 58:e minuten kom även trean. Målskytt, Linus Hillemar på assist av ingen mindre än Eufrat Barmousa.

Efter det tredje målet väntade nog de flesta på att målen bara skulle fortsätta komma. En stolpträff från väldigt nära håll av Katourgi, återigen assisterad av Hillemar och flera frilägen samt ännu fler farliga omställningar bjöds vi på men inget som förvaltades in på målkontot. Hemmalaget borde ha ökat på sin ledning med minst tre mål till, mål som till slut kan bli avgörande i striden om första platsen.

Detta blev en match där Assyriska FF helt enkelt gjorde jobbet och var flera storlekar större än motståndet. Kul att Jakob Rhawi i målet fick hålla nollan men mindre roligt med Lindays varning som håller honom på läktaren i nästa match borta mot Enskede. Vi gratulerar laget och laddar batterierna till nästa vecka.

Skribent:Mrad Barsom