Assyriska fick en flygande start i Katrineholm

Linus Hillemar fick en flygande start i Katrineholm när han gav Assyriska FF ledningen redan efter fyra minuter. Innan halvtidspausen hann han med att även assitera Hugo Fernández.  [FOTO: Redaktionen]

Linus Hillemar fick en flygande start i Katrineholm när han gav Assyriska FF ledningen redan efter fyra minuter. Innan halvtidspausen hann han med att även assitera Hugo Fernández. [FOTO: Redaktionen] · Foto: Redaktionen

Efter tre matcher utan seger åkte Assyriska mot Katrineholm för att möta tabelljumbon Värmbols FC. Toppen mot botten kan på papperet låta som en enkel match men som i praktiken kan bli en rejäl kalldusch om man underskattar den.

Alagi Sosseh var bortrest och Marcus Linday avstängd. På skadelistan återfanns Ferid Ali, Emilio Aydin, David Durmaz och Eufrat Barmousa. Som om det inte var nog sjukanmälde sig Romario Navarro, Adonis Pelagia och Iljam Özmen på matchdagen. Då kan ni räkna ut att tränarna återigen fick kasta om och ändra i matchtruppen ända fram till timmar innan matchstart.

Man fick kalla in P19-spelarna Maikel Michael och Jallal Gibbo direkt på morgonen. Dessa skulle börja på bänken men också få sina första minuter i en tävlingsmatch för a-laget idag. Startelvan blev således denna; Marko Atanackovic, Peric, Awrohum, Gavgacioglu, Stigemalm, King, Åsberg, Nushi, Aphrem, Hillemar och Fernandez.

Gavgacioglu var tillbaka efter att ha missat två senaste matcherna. Stigemalm var tillbaka på vänsterbacken och Peric fick prova som högerback. Hillemar flyttades till vänsterforward och Nushi som defensiv mittfältare. Aphrem som tia och Fernandez som toppforward. Ni som följt laget i år förstår hur mycket tränarna fått laborera för att få ihop det bästa laget för dagen.

Assyriska spelar utifrån dessa förutsättningar och redan från första minuten känns det ganska tryggt. Mittfältet styr det mesta av tempot och redan efter fyra minuter hittar Aphrem fram till Hillemar i ett perfekt läge och 1-0 är ett faktum.

Sen har Assyriska full kontroll och flera lägen att utöka innan målskytten Aphrem och Hillemar samarbetar och hittar fram till Fernandez som rakar in 2-0. Det är ett klapp-klapp spel och ett mål att vara stolt över. Assyriska spelar nämligen igenom lagdel för lagdel och går från olika korridorer fram tills att Hillemar snyggt smeker fram bollen till Fernandez.

Innan halvleken är slut hinner King ge Assyriska en 3-0-ledning vilket ger Assyriska det exakta trycket och utdelningen som de behöver för att stänga matchen helt. Återigen är det Aphrem som står för assisten.

Summeringen av första halvlek är ren och skär spelglädje tagen från skolboken. Assyriska kommer våg efter våg, korridor för korridor och vi fyller på med 6-7 spelare ända in i sista tredjedelen. Att leda med 3 mål kändes som i underkant.

Att sedan kunna behålla samma tempo och samma typ utav fotboll under andra halvlek kanske är lite för mycket begärt efter tre matcher på åtta dagar och med flera förändringar under de sista 30 minuterna. Assyriska har självklart bud på fler mål framåt men är mest nöjda med att hålla nollan och släppa fram två nya debutanter.

Vi tar med oss tre friska poäng och effektiviteten under första halvlek och siktar in oss på nästa match som spelas borta på naturgräs mot Arameisk-Syrianska söndag 5 juni kl 15:00.

Skribent:Redaktionen