Assyriska föll på målsnöret

  Assyriska ramlar ur Ettan Norra och spelar i division 2 nästa säsong.
  Det sista matchreferatet för säsongen var tänkt att bli ett avslut värd sin vikt i guld. En ytterst komplicerad säsong slutade i moll.

  Ett Assyriska FF som till slut lyckades spela till sig en ramp för att ha allt i egna händer räckte inte hela vägen. Motståndarna Hudiksvall hade egentligen ingenting att sätta emot spelmässigt men när Assyriska FF började tillställningen avvaktande och ganska defensivt räckte det med ett litet misstag och ett skott.

  Ett tidigt underläge som länge stod sig, något som ändå skulle räcka till säkrat kontrakt. När HTFF tog ledningen i sin match vände allt upp och ner. Assyriska FF fick till slut utdelnings när inbytte Linus Hillemar ordnade en straff på slutet. Straffen förvaltades väl av Antonio Yakoub som skulle bli något av kvällens huvudperson.

  När väl Hudiksvall även de släppte defensiven svängde matchen lika mycket som en politiker under en debatt. Det kan mycket möjligt vara bland de häftigaste 3-4 minuter man upplevt som fotbollssupporter men även bland de tyngre. Antonio Yakoub skulle nämligen helt fri två gånger om misslyckas med att ordna en ny säsong i ettan.

  Tyvärr ville det sig inte denna gång och fotbollen är inte för inget den största sporten på planeten. Det är just ögonblick som dessa som är charmen med fotbollen. Besvikelsen är total men man kan bara lära sig och komma tillbaka ännu en gång. Antonio Yakoub kommer tillbaka starkare oavsett vilka färger han spelar för nästa år.

  Summerar man ihop säsongen så är det inte i just denna match laget åker ur serien. Det är självklart surt men inget som ska betyda slut. Föreningen mår bra och kommer att komma igen ännu starkare.

  På återseende i divison 2.

  Skribent:Mrad Barsom
  Fotograf:Redaktionen
  Dela artikeln