Antonio Yakoub till allsvenska Sirius

Antonio får testa vingarna högre upp, från och med idag sparkar han boll i allsvenska IK Sirius.  [FOTO: Morris Esa]

Antonio får testa vingarna högre upp, från och med idag sparkar han boll i allsvenska IK Sirius. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Intresset för Assyriskas supertalang Antonio Yakoub har varit stort både i Sverige och utomlands. Idag blev det dock klart att allsvenska Sirius blev det lag som kan glädja sig åt Yakoubs tjänster under kommande säsong.

Hans insatser har inte gått obemärkta och klubben har kallat honom den största talangen genom tiderna. Lag från Spanien, Frankrike och Norge har varit ute efter honom, men till slut blev det en svensk hemadress för Antonio Yakoub och spel i Allsvenskan.

Assyriskaprodukten som började sin fotbollsbana redan som 4-åring har många meriter och ett meriterande CV trots sin unga ålder. Ständig vinnare av skytteligor och en fröjd för ögat att se på fotbollsplanen för alla fotbollsälskare har gjort honom starkt eftertraktad. Under sitt första år i Ettan norra gjorde han 20 poäng, 14 mål och 6 assist, och blev belönad med uttagning och spel för finska landslaget.

Överenskommelsen bygger på en utlåning till Sirius med en köpoption.

- Jag vill tacka Assyriska FF som gjort allt för mig. Klubben har varit mitt hem sen jag var barn och kommer alltid att vara det. Jag vill också tacka alla supportrar som har följt klubben, stöttat mig och älskar laget av hela sitt hjärta, till er vill jag bara säga att jag är en av er. Hoppas vi ses snart igen, är Antonios första kommentar efter att överenskommelsen blivit klar.

Assyriska FF önskar Antonio Yakoub stort lycka till i sin fortsatta karriär, du är en förebild för många unga spelare och vår klubb kommer för alltid att vara ditt hem så som du är klubbens son. Lycka till!

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩