Antonio Yakoub debuterar för IK Sirius

Antonio firar sitt första av tre mål mot Dalkurd FF förra säsongen [Foto: Morris Esa].

Antonio firar sitt första av tre mål mot Dalkurd FF förra säsongen [Foto: Morris Esa]. · Foto: Redaktionen

Egna produkten Antonio Yakoub gick på lån till IK Sirius inför säsongen efter den framgångsrika fjolårssäsongen i Ettan för Assyriska FF. I söndags fick han göra den efterlängtade debuten för sin nya klubb när han hoppade in med cirka 10 minuter kvar att spela. "Antonio [Yakoub red anm.] är ytterligare ett kvitto på vår framgångsrika ungdomsakademi", meddelar ordförande Moussa Esa.

Antonio gjorde sin debut för Assyriska FF i redan 2018 när han spelade två matcher i Ettan Norra som 16-åring. Men supportrarna kom att lära känna honom ordentligt i den andra halvan av Division 2 säsongen 2019, där han tog en startplats och gjorde 9 mål på 17 matcher som 17-åring. Säsongen efter hjälpte han AFF ta klivet upp till Ettan när klubben vann Division 2 Södra Svealand. Antonio gjorde 10 mål på 13 matcher och fick uppmärksamhet från ett flertal klubbar i Sverige och Europa.

I slutändan stannade han och gjorde en ytterligare bra säsong med hans 14 mål och 6 assist på 28 matcher. Yakoubs höjdpunkt den gångna säsongen var hans hattrick mot Dalkurd FF (3-1) som tyvärr spelades utan publik på grund av pandemin. Det hade säkerligen varit en publikfest om supportrarna var tillåtna att närvara på plats.

Tyvärr räckte AFF inte hela vägen och åkte ur serien på små marginaler. Det var uppenbart att Yakoub var för bra för Division 2 och valde till slut att gå på lån med köpoption till IK Sirius. Vi önskar honom fortsatt lycka och hoppas få se honom starta på Studenternas IP.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩