Svängdörrar i Eskilstuna

Linus Hillemar briljerade stundtals

Linus Hillemar briljerade stundtals · Foto: Caroline Khamo

Ett Assyriska FF som senast åkte på en blytung förlust borta mot HTFF packade resväskan återigen. Denna gång pekade pilen mot Eskilstuna och ett möte mot AFC Eskilstuna. AFC som förra säsongen höll till i Superettan utan att lyckas klamra sig fast på den "finare" sidan av fotbollssverige. Dem vitklädda kom till start utan Taofiq Hannioui och Zack Lindgren i försvaret då bägge fick syna det röda kortet senast. Lägg även till att Adi Tahirovic kastats in i hetluften bara sådär och att fransosen Kilian Denoual nyligen återkommit från en skada så förstod man att det kunde bli en tuff uppgift på förhand.

Men inledningen visade det motsatta, Assyriska FF stod emot på alla positioner och höll linjerna väldigt väl utan att egentligen släppa till något värt sin vikt i guld. Enda farligheten värd att notera för orangeklädda AFC kom genom tekniske Azizovic som bjöd Eufrat Barmousa på en åktur på högerkanten men avslutet blockerades väl i momentet efter.

Ju längre halvleken tickade blev Assyriska FF farligare i sina omställningar längs kanterna via Linus Hillemar och Hugo Fernandez. AFC tappade lite av sin inledande intensitet, något Assyriska FF utnyttjade.

Med fem minuter kvar till halvtidsvila stegade Isak Bråholm fram och slog ett ganska harmlöst inlägg med fel fot, en lyra som Christian Moses på något sätt nickar in i en duell mot målvakten. 0-1 och nästan dubbelt upp minuten senare då Fernandez hittar Moses i djupet men avslutet räddas ut till hörna. En hörna som avslutar halvleken utan att resultera i något.

0-2 kom istället direkt i starten på andra halvlek. Christian Aphrem återerövrar bollen och i en brytpassning hittar en flygande Hillemar som i sin tur transporterar bollen i flygande fart nästan från halvplan, tittar upp och piskar in bollen otagbart bakom målvakten.

Assyriska FF stormade mot AFC och kunde tidigt stänga matchen. Man hittade luckor, linjer och kombinationer. En av dessa ledde till en stolpträff signerad Bråholm, fint framspelad av Carl Norberg.

Ytterligare en kombination denna gång på vänsterkanten ledde fram till ett drömläge på frispark, en chans Norberg så när tog vara på men bollen smekte istället burgaveln. Så som matchen utformades väntade man bara på vem nästa målskytt skulle vara.

Men som så många gånger förut bjöd man in motståndarna väldigt enkelt in i matchen. Svängdörrarna svängde rejält utan att få hjälp från vinden. På bara en minut släppte laget in två mål egentligen utan att förvarna någon om att detta kommer ske. Överraskande och ganska orättvist.

Assyriska FF hoppade tillbaka på sadeln omgående framdragna av Hillemar på vänsterkanten. I ytterligare en kraftig soloräd bröt han in mot straffområdet, tittade upp och hittade en inlöpande Moses som flipperspelade in 2-3. Allt detta skedde från minut 62 till 68.

Nu skulle väl dem vita kunna stänga matchen? Det trodde dem flesta i alla fall när Moses i den 70:e minuten tryckte in bollen, ett mål som tveksamt blåstes av för offside.

Den förhoppningen dränktes snabbt då AFC ytterligare en gång kvitterade Assyriskas ledning. 3-3 på matchtavlan i en halvlek som bjöd på väldigt öppet spel med många målchanser, majoriteten i Assyriskas favör.

Chanserna fortsatte att komma för Assyriskas del, Hillemar placerade bollen vid stolpen men målvakten i AFC räddar på ett utomordentligt sätt till hörna. En hörna som Moses nickar utanför en meter framför mål. Nästa chans får Denoual som ser sitt avslut pareras ut till ytterligare en hörna.

Däremellan får även AFC en chans att ta ledningen då Adi Tahirovic missar bollen och bakom snappar en AFC spelare upp bollen men Marco Atanakovic parerar med lite flyt ut bollen till hörna.

Sista ordet gick ändå till bortalaget, ett ord som kunde eka i många månader. I ett sista försök skarvade inhoppande Jerome Tibbling bollen till en annan inhoppare, Emilio Aydin som avlossade en volleykanon som tyvärr inte dök ner i rätt tid.

Domaren blåste till slut i sin pipa och pustade ut tillsammans med oss alla . I en väldigt öppen match där Assyriska FF förtjänade tre poäng men till slut får tänka att man tappade två.

Bortser man från att backlinjen inte spelat i denna konstellation tidigare borde man ändå ha avgjort matchen då laget brände flertalet kvalitativa målchanser.

Spelet i sig såg bra ut och bådar gott inför fortsättningen men ska man börja håva in poängen i takt med seriens gång bör man förvalta antalet målchanser man skapar under matcher som denna.

Nästa match spelas hemma mot FK Täby den 28:e april kl 16:00.