Ett fall framåt

Christian Aphrem blev enda målskytt framåt för Assyriska FF.  [FOTO: NMT Media]

Christian Aphrem blev enda målskytt framåt för Assyriska FF. [FOTO: NMT Media] · Foto: NMT Media

Assyriska FF kom till match med små korrigeringar i startelvan och iklädda röda bortadräkter. Kyle Konwea som gjorde comeback skulle redan i matchens första minuter bli inblandad i hetluften. En hörna i matchminut två för IFK Luleå skulle bli den första käftsmällen.

Kyle Konwea som helt ohotad nickade bollen i eget mål skapade direkt en uppförsbacke för bortalaget.

Spelet i sig såg fortfarande lite slarvigt ut och närkamperna något att arbeta på. När väl matchen balanseras något får hemmalaget en frispark på en väldigt onödig foul av Gino Berg. Frisparken träffar muren, studsar till en fri spelare som Nahir gör en grym räddning på men tyvärr blir det en retur på som rakas in. Tungt är bara förordet.

Assyriska FF spelade upp sig och missade faktiskt bra lägen, speciellt ett friläge som Gino Berg borde förvalta på ett bättre sätt men framför allt Uchenna Ikes nick i halvlekens sista minut. Den var nog svårare att missa än att få på mål.

Assyriska FF höjde sig något och skapade faktiskt lite mer oreda utan att för den delen spela bra fotboll. Reduceringen kom dock till slut på ett individuellt skapad chans. Christian Aphrem, som förövrigt gjorde en bra match, fintade en mottagning, skapade sig yta och smällde dit ett hårt högerskott som borrade sig in i bortre gaveln. Efter reduceringen fick bortalaget blodad tand, dock energin dog ganska snabbt.

En sen olycklig tackling av Adi Tahirovic några minuter efter 2-1 målet fick domaren att blåsa straff. En onödig situation långt ifrån det farliga området. Domaren var fast beslutsam, lika beslutsam var straffskytten som enkelt placerade in bollen till en tvåmålsledning. Efter straffen var det egentligen kört trots att Assyriska FF skapade några chanser utspridda fram till slutsignalen.

Kontentan är att man måste vara med redan från start. Spelare för spelare håller Assyriska FF klart standarden men lägger man till den mentala biten så blir spelet oerhört lidande. Det kan man se på kroppsspråket, tron på sig själv i närkamper och positioneringen över hela plan. Vi tror fortfarande på laget och fortsätter resan mot eliten. Det är så överallt. För att nå toppen måste man slå bort flera hinder på vägen.

Ny match hemma mot IF Karlstad den 18:e april, ny chans. Kör hårt grabbar.