STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 221 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Det ville sig inte mycket för Younas Messaoudi eller för Assyriska under gårdagens förlustmatch. [FOTO: Paulina Thorén]

Kollektiv kollaps i premiären

 

Mitt under påskledigheten skulle det som många väntat på inledas. Vädret hade ställt om från värme till kyla på natten men ändå fick man tillbaka känslor som man en gång i tiden hade vid Assyriska FF:s premiärer. Till och med den bekanta rösten i speakerbåset stämde in som på noter med en comeback.

 

Täby FK som kom på besök hade inför premiären sagt att Assyriska FF inte skulle underskattas. Ut till match klev dem med en otrolig disciplin kombinerad med dödliga kontringar. Första tio minuterna såg spelet ganska jämt ut och visst kände man att premiären ändå kunde bli bra som den brukar bli när Assyriska inleder sina seriespel. Sedan briserade en bomb, klockan tickade 11 minuter, domaren blåste en hård straff för hands på Quinton Christina och bortaledningen var ett faktum. Bomben fortsatte att kasta splitter lite överallt. Hemmalaget gick helt enkelt sönder i spillror. Halvtimmen spelad så ledde Täby FK med 0-4. Tränarduon agerade och bytte ut tre spelare redan i matchens 39:e minut. Tränare Martin Augar menar att halvleken var oförklarlig.

- Svårt att svara på, men vi får inte till någonting överhuvudtaget. Vi vinner inte första bollen och vi är inte där på andrabollarna. Det är tekniska misstag, det är bolltapp och mycket slarv. De gör 0-3 efter 30 minuter, 1-4 i halvlek. Vi gör 3 byten i minut 30 lite för att väcka laget. Det var årets absolut svagaste prestation. Vi är ute på plan men ändå inte. Vi är där fysiskt men mentalt helt någonstans.

Innan domaren skonade oss hann Quinton Christina med ett drömmål som studsade in via ribban. Reducering gav ändå något slags hopp. Assyriska FF var trots allt inte helt chanslösa offensivt. Augar förklarar vad som sades i halvtidspausen.

- Att vi måste börja vakna till, att det är premiär, att vi måste börja springa. Vi måste börja vinna dueller, närkamper, bollar, första andrabollar, där var vi inte alls.

Assyriska började på bästa tänkbara sätt när pipan signalerade för andra halvlek. Full fart framåt och skapad straff. En straff som Antonio Yacoub skapade och sedan missade. Hade straffen suttit skulle nog matchen blivit helt annorlunda och det sagt utan att vara partisk.

- I andra kunde vi ha fått en bra start med straffen som vi får in 48:e tyvärr sätter vi inte den och då tappar vi ännu mer energi, menar Augar.

Istället blåste Täby FK in både 1-5 och 1-6 lika lätt som vinden blåser bort höstlöven. Linus Hillemar hann reducera med ett snyggt mål men sista ordet gick ändå till bortalaget. 2-7, ett slutresultatet som blev ett tydligt välkomnande till divison ett Norra.

- Täby FK var väldigt disciplinerade och sen var de kraftfulla när de går till anfall. Vi var svaga precis som Martin (Augar, red anm.) säger, första duell, andra duell. Det kändes som att en spelare hos dom kunde slå ut tre, fyra hos oss bara genom tyngd framåt, förklarar tränare Johan Ländin.


Ländin svarar på frågan om det fanns några positiva tecken som kunde tas från denna match.

- Just nu så är det svårt att hitta något direkt. Det är klart om vi ser matchen på tv så kommer det synas saker som vi gör bra också. Det är ju fina mål som vi gör men totalt sett så är det svårt att gräva där. Börjar vi leta enstaka fel så kommer vi kunna hålla på ganska länge, för det händer ganska många saker på plan. Nu vet vi  vad som krävs på den här nivån, det fick vi ju bevisat för oss idag.

Självklart ska man inte sitta här och bortförklara något eller skylla på enstaka individer och situationer men detta är inte bra nog. Assyriska FF kan mycket bättre och står för mer än bara fotboll. Detta får bli en rejäl väckarklocka för samtliga spelare och ledare. Ibland behöver man motgångar mer än man anar. Nu behöver laget rycka upp sig och prestera utan att be om ursäkt. Vi är bra nog att spela i Ettan Norra.  


Ländin förklarar vad som sades till laget efter matchen. 


- Just att det var en kollektiv kollaps, att de inte behöver älta, utan rannsaka sig själva och förstå vad som krävs. Nu har vi ledigt imorgon sedan hitta ny energi på onsdag, försöka samla ihop krafterna genom att gå tillbaka till enkla moment och försvarsspelet måste vara där.


Grattis till en väl genomförd match av Täby FK som bjöd på fin offensiv fotboll.

Nästa match spelas på bortaplan mot IFK Luleå redan nu på söndag. Lycka till grabbar. 

MATCHFAKTA

 

 

Publicerad: 6 apr 2021 (15:00) i kategorin Senior

Skribent: Mrad Barsom & Emanuel Barmasi

Foto: Paulina Thorén

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Ett fall framåt
Senior 11 apr 2021 (23:00) av Mrad Barsom
Kollektiv kollaps i premiären
Senior 6 apr 2021 (15:00)
Ännu en premiär utan publik
Nyheter 5 apr 2021 av Redaktionen
Den flygande holländaren har landat i Södertälje
Senior 3 apr 2021 (06:00) av Mrad Barsom
God fortsättning - nu börjar säsongen
Krönika 2 apr 2021 av Moussa Esa
Oavgjort i genrepet mot Linköping
Senior 28 mar 2021 av Mrad Barsom
Ingen fest när kusinerna kom på besök
Senior 20 mar 2021 (22:00)
Många förmåner med nytt medlemssystem
Nyheter 18 mar 2021 (14:00) av Redaktionen
Moussa Corso Traoré klar för Assyriska FF
Senior 16 mar 2021 (21:00) av Emanuel Barmasi
Delad pott mot omdöpta IK Frej
Senior 14 mar 2021 av Mrad Barsom
En karibisk bris från Holland
Senior 12 mar 2021 (10:00) av Mrad Barsom
Multi Rehab stärker Assyriskas ledarstab
Nyheter 9 mar 2021 av Redaktionen
I dagens storm finns ett lugn
Senior 8 mar 2021 av Mrad Barsom
Assyriska besegrade ännu en seriekonkurrent
Senior 7 mar 2021 av Redaktionen
Wener tar steget från femman till Ettan
Senior 2 mar 2021 av Redaktionen
Försäsongen fortsätter: "Det finns potential i laget"
Nyheter 1 mar 2021 (10:00) av Emanuel Barmasi
Skadedrabbat Assyriska föll mot Sollentuna
Senior 27 feb 2021 av Mrad Barsom
Assyriska FF livesänder fem träningsmatcher
AFF TV 26 feb 2021 av Redaktionen
Diaby återvänder till Assyriska FF: "Jag tror på mitt lag"
Senior 24 feb 2021 (15:00) av Emanuel Barmasi
Ljuca ansluter till Assyriska FF: "Jag gillar konkurrens"
Senior 23 feb 2021 (16:00) av Emanuel Barmasi

ERBJUDANDE

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta