Oavgjort i genrepet mot Linköping

Inhoppande Christian Aphrem gav Assyriska sista ordet i genrepet.  [ARKIVFOTO: Paulina Thorén]

Inhoppande Christian Aphrem gav Assyriska sista ordet i genrepet. [ARKIVFOTO: Paulina Thorén] · Foto: Paulina Thorén

Motståndare för dagen var nämligen FC Linköping City som håller till i Ettan södra och förväntas vara med i toppen enligt prognoserna. Bortalaget inledde friskt och anföll med mycket folk. De första tio minuterna är laget även nära att få en straffspark som domaren friar. Younas Messaoudi som var första halvleks bästa spelare frispelade sedan Gino Berg som inte fick till avslutet. Avslutet var bra men saknade tillräcklig riktning och bortakeepern gör till slut en bekväm räddning, annars kunde det ha stått 1-0 redan i 11:e minuten. Denna aktion blir startskottet till ett övertag för Assyriska som inte släpper taget tills domaren blåser för halvtidsvila.

Innan halvtid hinner Younas Messaoudi passa fram Antonio Yakoub till ett bra läge och även sätta Gino Berg i ytterligare bra läge som rinner ut i sanden. I matchminut 40 får Antonio Yakoub ett ypperligt läge efter slarv i bortalagets försvar men lyckas inte få förbi bollen mot mål. Med facit i hand borde han kanske rundat målvakten eller använt sin fantastiska vänsterfot. Antonio fick till slut ändå sista ordet assisterad av en motståndare. Efter en fin prestation lyfte han in bollen som tog på en bortaförsvarare och in över en maktlös målvakt. Assyriska gick in till halvtidspausen med 1-0 ledning.

Båda lagen kliver in fysiskt till den andra halvleken men tydligen var Assyriska kvar i omklädningsrummet. På de första fem minuterna vände Linköping City på matchen. Både 1-1 och 1-2 kom till på situationer från luften. Slarv kombinerat med misstänkt offside vände på steken totalt. Det kändes även som att domaren tappade lite kontroll i inledningen på andra halvlek där felaktiga domslut avlöste varandra.

Istället för att gräva ner sig gjorde Assyriska FF det totalt motsatta. Ginos andra friläge för dagen blev det andra startskottet till en kavalkad av målchanser. Mousa Traore vann mycket boll högt upp varav ena gången ger honom ett totalt friläge som han bränner med råge. Quinton Christina ville inte vara sämre när han avlossade ett tungt skott som målvakten tippar mot ribbkrysset och ut till hörna. Så fortsatte matchen i princip hela tiden.

Till slut kom kvitteringen då inbytte Linus Hillemar  snyggt arbetade fram ett inspel som en annan avbytare petade in,nämligen Chrisitan Aphrem. Båda två stod för pigga inhopp som rörde om i grytan. Hade matchen pågått några minuter till skulle förmodligen Assyriska gjort ytterligare en balja men oavgjort verkar vara försäsongsmelodin.

Positivt att inte laget vek ner sig efter en abstrakt vändning. Det borde man ta med sig till seriespelet, där kommer det nog inte bli lika enkelt att vända på steken igen. Det saknas fortfarande lite smådetaljer och ser man på helheten verkar alla spelare inte vara på sin toppnivå. Nu är det upp till lagledningen att justera det sista och vara redo till premiären på annandag påsk, 5 april, kl 16:00 mot Täby FK.
Skribent:Mrad Barsom