STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 221 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Fint samspel mellan Gino Berg och Christian Aphrem fixade poängen i slutminuterna. [FOTO: Paulina Thorén]

Ingen fest när kusinerna kom på besök

 

Efter den senaste oavgjorda matchen stundade ett kusinderby på lördagseftermiddagen. Till Södertälje kom nämligen Assyriska IK från Jönköping på besök, ett besök som i vanliga tider skulle betyda fest både på och utanför planen. Men i rådande pandemitider tycktes även spelet vara smittat. Redaktionens Mrad Barsom var på plats för att skildra händelserna från arenan.

 

En ganska behaglig känsla på, runt arenan och i luften där lagen drabbade samman när startsignalen ekade mot betongen.

Essel Sampson fick starta på högerbacken som största förändring sen senast. Tillbaka i mål var även Nahir Saliba. Assyriska startade matchen med ett högt passningspel och såg taggade ut. Här trodde säkert de flesta att matchen skulle bli underhållande. Halvlekens bästa läge fick Adi Tahirovic på en nick som helt missade målet.


- Jag tycker att vi gör en bra och stabil insats. Vi är bra i de första 15-20 minuterna där vi skapar några heta lägen, men är inte tillräckligt effektiva för att sätta dit chanserna, säger Martin Augar om insatsen.


Summerar man första halvlek så var det allt annat än underhållande. Assyriska IK höll en ganska låg profil men utgick till halvtidsvilan med en 0-1 ledning inslagen på straff. Det mesta av underhållningsvärdet under första halvlek stod Antonio Yakoub och Younes El Messaoudi för, även avsluten som signerades av Antonio Yakoub. 


- Bra insats av Younes, tycker Jag. Jag känner att han tappade mot slutet, men han är finurlig, bra på att ta fram bollar, avgörande passningar, han ser spelet både korta och långa, så han går från klarhet till klarhet, berömmer Augar.


- Sen får vi inte ordning på vår press. Taktiskt sätt så får vi inte heller ordning på det egentligen i början på andra halvlek där våra forwards hamnar långt ifrån tycker jag, annars en typisk kryssmatch, fortsätter Augar.

 

Andra halvlek blev inte bättre om något så blev spelet sämre och helt osammanhängande. Byten som borde göras tidigare dröjde alldeles för länge, om inte för nått så kanske för att röra om i grytan lite mer.

Det noterades att Gabriel Aphrem, vanligtvis innermittfältare, hoppade in som högerback. Ländin och Augar menar att positionen kan passa honom väl.


-  Vi har tänkt på "Gabbe" som högerback. Vi gillar Gabbe, han har en bra fot. Vi tycker att han har ingredienser för att spela högerback. Konkurrensen har blivit tuff centralt, så vi tittar på den positionen som ett alternativ för honom. Tanken är inget som dök upp bara idag utan det har vi funderat på länge. Det är en spelare som har såna fina fötter och som man vill ha på plan. De positionerna är inte så olika varandra och oftast är centrala spelare så skickliga med boll och det visade han idag. Jag tror inte att han gjorde ett enda misstag offensivt. Vi vill prata med honom om vad han tyckte, men för oss tyckte vi det såg bra ut, förklarar Johan Ländin.

Egentligen var det blankt i mina anteckningar förutom utdelade kort, bytena som genomfördes och de två sista minuterna. För just i slutskedet kliver målvakten Nahir Saliba upp på en hörna, ni läste inte fel. Han får på ett vackert avslut som tippas i ribban och ut till hörna. Den slås in ganska snabbt och där dyker Nahir upp igen med en nick som går rätt utanför.

- Det är ett bra inlägg från Kevin Sharro som kommer mot Nemrud, som är snabbtänkt och släpper bollen till mig. Jag får en ren träff som träffar via spelarens höft på ribban. Sedan vid det andra läget så tror jag att motståndarna insåg att jag var ett hot då det var fler som markerade mig. Jag får en bra träff med huvudet, som tyvärr gick strax utanför. Jag tror jag valde fel position som liten, säger Saliba samtidigt som han skrattar.

Bara sekunderna efter kvitterar Assyriska genom inhoppande Chrisitan Aphrem, fint assisterad av Gino Berg. Rättvist sett till helheten och broderligt sett till traditionen.

- Jag tycker att vi forcerar och skapar ett tryck på dem och har situationer hela tiden i straffområdet. Vi kommer till inläggslägen ganska många gånger, det är ju alltid så att det är ett lag som jagar och ett lag som kanske är mer ängsliga om att tappa poäng eller förlora. Jag tycker att vi har energi de sista fem minuterna som såg väldigt bra ut. Sen blir det en tilltrasslad situation där bollen dimper ner, sedan är det självklart skickligt av spelaren (Christian Aphrem red anm.) att komma till det avslutet på en sån trång yta, säger Ländin.

Själv så hoppas Christian Aphrem att hans insats stärker hans chanser till en startplats.

- Från vecka till vecka kämpar jag för att vinna tränarnas förtroende och jag hoppas att min insats har stärkt mina chanser till en startplats, säger målgöraren Christian Aphrem.

En ganska tam match som inte bjöd på något värt att ta med sig in till seriespelet. Fortfarande saknas mer för att få ihop ett grundspel att luta sig mot när individuella prestationer inte kan lösa upp knutar. Detta är en match man ska ta med sig allt och inget från. Augar och Ländin menar dock att formen pekar uppåt.

- Ja, den är stigande, Vi går från stabilare och stabilare insatser hela tiden. Vi har ju pratat om att inte släppa in de här målen som vi gjorde i början av träningsmatcherna. Så att om vi tittar på den så har vi blivit stabilare. Mer gedigen match idag, säger Ländin.

Augar inflikar och menar att laget skapade chanser.

- Tycker ändå att vi faktiskt har några hetare lägen än vad dom hade, sett över helheten. Vi skapade några väldigt bra chanser i första halvlek men inte riktigt där. I andra får vi in bollen men misslyckades med att attackera centralt i boxen.

Med bara drygt två veckor kvar menar Augar att klubben inte har stängt dörren för sena värvningar.

- Den är aldrig spikad. Vad som helst kan hända, men vi är nöjda med truppen.

Tåget rullar vidare, nästa vecka blir det genrep mot Linköping City den 27:e mars kl 14:00, sedan stundar det premiär.


STARTELVAN
Nahir Saliba
Essel Sampson 61'
Adi Tahirovic 
Nemrud Awrohum
Mamadouba Diaby
Gino Berg 
Uchenna Ikke 69'
Moussa Traore 
Younes Messaoudi 84'
Youri de Winter 61'
Antonio Yakoub 45'


AVBYTARE
Malte Häggqvist 
Kevin Rohlin 
Oskar Wener 
Christian Aphrem 61'
Gabriel Aphrem 61'
Kevin Sharro 69'
Linus Hillemar 45'
Marcus Linday 84'


 

 

Publicerad: 20 mar 2021 (22:00) i kategorin Senior

Skribent: Mrad Barsom & Emanuel Barmasi

Foto: Paulina Thorén

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Ett fall framåt
Senior 11 apr 2021 (23:00) av Mrad Barsom
Kollektiv kollaps i premiären
Senior 6 apr 2021 (15:00)
Ännu en premiär utan publik
Nyheter 5 apr 2021 av Redaktionen
Den flygande holländaren har landat i Södertälje
Senior 3 apr 2021 (06:00) av Mrad Barsom
God fortsättning - nu börjar säsongen
Krönika 2 apr 2021 av Moussa Esa
Oavgjort i genrepet mot Linköping
Senior 28 mar 2021 av Mrad Barsom
Ingen fest när kusinerna kom på besök
Senior 20 mar 2021 (22:00)
Många förmåner med nytt medlemssystem
Nyheter 18 mar 2021 (14:00) av Redaktionen
Moussa Corso Traoré klar för Assyriska FF
Senior 16 mar 2021 (21:00) av Emanuel Barmasi
Delad pott mot omdöpta IK Frej
Senior 14 mar 2021 av Mrad Barsom
En karibisk bris från Holland
Senior 12 mar 2021 (10:00) av Mrad Barsom
Multi Rehab stärker Assyriskas ledarstab
Nyheter 9 mar 2021 av Redaktionen
I dagens storm finns ett lugn
Senior 8 mar 2021 av Mrad Barsom
Assyriska besegrade ännu en seriekonkurrent
Senior 7 mar 2021 av Redaktionen
Wener tar steget från femman till Ettan
Senior 2 mar 2021 av Redaktionen
Försäsongen fortsätter: "Det finns potential i laget"
Nyheter 1 mar 2021 (10:00) av Emanuel Barmasi
Skadedrabbat Assyriska föll mot Sollentuna
Senior 27 feb 2021 av Mrad Barsom
Assyriska FF livesänder fem träningsmatcher
AFF TV 26 feb 2021 av Redaktionen
Diaby återvänder till Assyriska FF: "Jag tror på mitt lag"
Senior 24 feb 2021 (15:00) av Emanuel Barmasi
Ljuca ansluter till Assyriska FF: "Jag gillar konkurrens"
Senior 23 feb 2021 (16:00) av Emanuel Barmasi

ERBJUDANDE

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta