Ingen fest när kusinerna kom på besök

Fint samspel mellan Gino Berg och Christian Aphrem fixade poängen i slutminuterna.  [FOTO: Paulina Thorén]

Fint samspel mellan Gino Berg och Christian Aphrem fixade poängen i slutminuterna. [FOTO: Paulina Thorén] · Foto: Paulina Thorén

En ganska behaglig känsla på, runt arenan och i luften där lagen drabbade samman när startsignalen ekade mot betongen.

Essel Sampson fick starta på högerbacken som största förändring sen senast. Tillbaka i mål var även Nahir Saliba. Assyriska startade matchen med ett högt passningspel och såg taggade ut. Här trodde säkert de flesta att matchen skulle bli underhållande. Halvlekens bästa läge fick Adi Tahirovic på en nick som helt missade målet.


- Jag tycker att vi gör en bra och stabil insats. Vi är bra i de första 15-20 minuterna där vi skapar några heta lägen, men är inte tillräckligt effektiva för att sätta dit chanserna, säger Martin Augar om insatsen.


Summerar man första halvlek så var det allt annat än underhållande. Assyriska IK höll en ganska låg profil men utgick till halvtidsvilan med en 0-1 ledning inslagen på straff. Det mesta av underhållningsvärdet under första halvlek stod Antonio Yakoub och Younes El Messaoudi för, även avsluten som signerades av Antonio Yakoub. 


- Bra insats av Younes, tycker Jag. Jag känner att han tappade mot slutet, men han är finurlig, bra på att ta fram bollar, avgörande passningar, han ser spelet både korta och långa, så han går från klarhet till klarhet, berömmer Augar.


- Sen får vi inte ordning på vår press. Taktiskt sätt så får vi inte heller ordning på det egentligen i början på andra halvlek där våra forwards hamnar långt ifrån tycker jag, annars en typisk kryssmatch, fortsätter Augar.

 

Andra halvlek blev inte bättre om något så blev spelet sämre och helt osammanhängande. Byten som borde göras tidigare dröjde alldeles för länge, om inte för nått så kanske för att röra om i grytan lite mer.

Det noterades att Gabriel Aphrem, vanligtvis innermittfältare, hoppade in som högerback. Ländin och Augar menar att positionen kan passa honom väl.


-  Vi har tänkt på "Gabbe" som högerback. Vi gillar Gabbe, han har en bra fot. Vi tycker att han har ingredienser för att spela högerback. Konkurrensen har blivit tuff centralt, så vi tittar på den positionen som ett alternativ för honom. Tanken är inget som dök upp bara idag utan det har vi funderat på länge. Det är en spelare som har såna fina fötter och som man vill ha på plan. De positionerna är inte så olika varandra och oftast är centrala spelare så skickliga med boll och det visade han idag. Jag tror inte att han gjorde ett enda misstag offensivt. Vi vill prata med honom om vad han tyckte, men för oss tyckte vi det såg bra ut, förklarar Johan Ländin.

Egentligen var det blankt i mina anteckningar förutom utdelade kort, bytena som genomfördes och de två sista minuterna. För just i slutskedet kliver målvakten Nahir Saliba upp på en hörna, ni läste inte fel. Han får på ett vackert avslut som tippas i ribban och ut till hörna. Den slås in ganska snabbt och där dyker Nahir upp igen med en nick som går rätt utanför.

- Det är ett bra inlägg från Kevin Sharro som kommer mot Nemrud, som är snabbtänkt och släpper bollen till mig. Jag får en ren träff som träffar via spelarens höft på ribban. Sedan vid det andra läget så tror jag att motståndarna insåg att jag var ett hot då det var fler som markerade mig. Jag får en bra träff med huvudet, som tyvärr gick strax utanför. Jag tror jag valde fel position som liten, säger Saliba samtidigt som han skrattar.

Bara sekunderna efter kvitterar Assyriska genom inhoppande Chrisitan Aphrem, fint assisterad av Gino Berg. Rättvist sett till helheten och broderligt sett till traditionen.

- Jag tycker att vi forcerar och skapar ett tryck på dem och har situationer hela tiden i straffområdet. Vi kommer till inläggslägen ganska många gånger, det är ju alltid så att det är ett lag som jagar och ett lag som kanske är mer ängsliga om att tappa poäng eller förlora. Jag tycker att vi har energi de sista fem minuterna som såg väldigt bra ut. Sen blir det en tilltrasslad situation där bollen dimper ner, sedan är det självklart skickligt av spelaren (Christian Aphrem red anm.) att komma till det avslutet på en sån trång yta, säger Ländin.

Själv så hoppas Christian Aphrem att hans insats stärker hans chanser till en startplats.

- Från vecka till vecka kämpar jag för att vinna tränarnas förtroende och jag hoppas att min insats har stärkt mina chanser till en startplats, säger målgöraren Christian Aphrem.

En ganska tam match som inte bjöd på något värt att ta med sig in till seriespelet. Fortfarande saknas mer för att få ihop ett grundspel att luta sig mot när individuella prestationer inte kan lösa upp knutar. Detta är en match man ska ta med sig allt och inget från. Augar och Ländin menar dock att formen pekar uppåt.

- Ja, den är stigande, Vi går från stabilare och stabilare insatser hela tiden. Vi har ju pratat om att inte släppa in de här målen som vi gjorde i början av träningsmatcherna. Så att om vi tittar på den så har vi blivit stabilare. Mer gedigen match idag, säger Ländin.

Augar inflikar och menar att laget skapade chanser.

- Tycker ändå att vi faktiskt har några hetare lägen än vad dom hade, sett över helheten. Vi skapade några väldigt bra chanser i första halvlek men inte riktigt där. I andra får vi in bollen men misslyckades med att attackera centralt i boxen.

Med bara drygt två veckor kvar menar Augar att klubben inte har stängt dörren för sena värvningar.

- Den är aldrig spikad. Vad som helst kan hända, men vi är nöjda med truppen.

Tåget rullar vidare, nästa vecka blir det genrep mot Linköping City den 27:e mars kl 14:00, sedan stundar det premiär.


STARTELVAN
Nahir Saliba
Essel Sampson 61'
Adi Tahirovic 
Nemrud Awrohum
Mamadouba Diaby
Gino Berg 
Uchenna Ikke 69'
Moussa Traore 
Younes Messaoudi 84'
Youri de Winter 61'
Antonio Yakoub 45'


AVBYTARE
Malte Häggqvist 
Kevin Rohlin 
Oskar Wener 
Christian Aphrem 61'
Gabriel Aphrem 61'
Kevin Sharro 69'
Linus Hillemar 45'
Marcus Linday 84'


Skribent:Mrad Barsom & Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩