Moussa Corso Traoré klar för Assyriska FF

Moussa Corso Traore imponerade starkt mot HTFF, nu är han klar för klubben. [Foto: Emanuel Barmasi]

Moussa Corso Traore imponerade starkt mot HTFF, nu är han klar för klubben. [Foto: Emanuel Barmasi] · Foto: Emanuel Barmasi

Välkommen till klubben! Hur känns det att komma till Assyriska FF?
- Det känns bra! Jag har bra känslor om laget och ledarna. Jag har spelat mot Assyriska FF tidigare och känner klubben. Jag pratade sedan med några från klubben och nu är jag här.

Berätta om din bakgrund
- Jag startade min fotbollskarriär i Afrika i Guinea. Jag spelade i en akademi och sedan spelade jag i förstaligan där. Efter det kom jag till Europa där jag spelade i Grekland. Efter mitt äventyr där flyttade jag till Sverige och spelade för Vasalund när de spelade i division 2. Den säsongen gick vi upp till division 1 och jag röstades fram som den bästa mittfältaren. Jag var med och spelade i division 1 med klubben och sedan lånades jag ut till Újpest FC i ungerska högstaligan.


Efter en säsong i Újpest FC återvände Corso till Sverige, denna gång för att spela för superettanklubben Västerås SK då han lånades ut återigen från Vasalund. Sejouren i Västerås SK resulterade i sex matcher för innan kontraktet med Vasalund löpte ut.

Vad har du för spelstil ?
- Jag gillar att vinna bollen, göra fina passningar och låta spelet flyta i laget. Jag är mer av en box-till-boxspelare, men lite mer defensiv skulle jag nog säga.


Moussa Corso Traoré har spelat i division 2, division 1 och superettan. Traoré förklarar hur Assyriska FF förhåller sig som klubben jämfört med hans tidigare klubbar.

- Inte så många skillnader, om jag ska vara ärlig. Den här klubben är professionell likväl de andra klubbar jag har spelat för.

Har du några vänner i laget?
- Diaby är min vän och var det även innan jag anslöt till klubben. Annars har jag inte hunnit acklimatisera mig än, men alla spelare har varit vänliga.

Är det någon/några spelare som har imponerat på dig?
- Antonio (Yakoub, red anm.) och Kyle (Konwea, red anm.) har imponerat på mig.

Vad gör du på din fritid?
- Jag är för det mesta hemma, tränar, duschar, äter, lyssnar på musik, pratar med familj och vänner

Vad är dina förväntningar på säsongen?
- Jag vill att vi ska nå en så hög position i serien som möjligt och kämpa för att vinna varje match.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩