Delad pott mot omdöpta IK Frej

Förra veckan satte han segermålet i slutminuterna mot Haninge och idag kvitterade Antonio Yakoub efter fint samarbete med Kevin Sharro och Younes Messaoudi.  [FOTO: Tony Berglund]

Förra veckan satte han segermålet i slutminuterna mot Haninge och idag kvitterade Antonio Yakoub efter fint samarbete med Kevin Sharro och Younes Messaoudi. [FOTO: Tony Berglund] · Foto: Tony Berglund

Klädda i IK Frejs matchdräkter stod de för en mycket fin insats mot ett Assyriska som mönstrade en stark elva. Bland annat startade Moussa Traore, Quinton Christina och provspelande Youri de Winter för första gången tillsammans.

Första halvlek började ganska ostrukturerad men balanserades ut ju längre tiden gick. Lagen spelade aggressivt och tempot var högt. Bortalagets passningspel skapade lite oreda i Assyriskas backlinje dock utan resultat. Istället var det Assyriska som gick till halvtidsvilan med en 1-0 ledning. Målet prickades in av de Winter som iskallt slog in bollen i målvaktens högra hörn. Förarbetet av Moussa Traore var en stor faktor till ledningsmålet.

HTFF hade även de chanser. De två bästa till och med, ett friläge som Jasmin Ljuca räddade och ett skott i ribbkrysset. även värt att notera från första halvleks händelser var Gino Bergs frispark som målvakten tippade ut till hörna.

Andra halvlek blev mer öppen och helt förståeligt slarvigare. Många spelare såg slitna ut där ute. Bortalaget ökade bolltempot, vilket ledde till ytterligare ett friläge som Ljuca parerade kontrollerat. Kvitteringen skulle komma helt logiskt men kanske inte från en korrekt bedömning. Domaren blåste straff för handboll när Adi Tahirovic glidtacklade, lite för hårt kan man tycka. I den 61:a minuten stod matchen 1-1.

Halvtidsinbytte Antonio Yakoub skapade en hel del oreda i bortalagets backlinje. Antonio avslutade med vänstern tätt utanför, sköt högt över och missade ett friläge där han egentligen borde rundat målvakten. Allt detta inom loppet av en kvart. I denna stund trodde de flesta på att matchen bara skulle spelas av. Så från ingenstans exploderade HTFF i en kontring som resulterade i en vacker kombination och till slut en bortaledning med 1-2.

Assyriska svarade dock med en egen kombination och ett drömmål. Younes Messaoudi håller ifrån, dribblar av två spelare, sedan en till och passar fram Kevin Sharro som vackert skarvar vidare på ett tillslag till en inlöpande Yakoub som i sin tur placerar in bollen i bortre gaveln. Kvitterat i kombinationer och i resultat.

Ett tillsynes rättvist resultat med många ljusglimtar till och från. Dock behövs det finslipas inför fortsättningen. Vi håller tummarna och rullar vidare mot nästa uppgift, nämligen matchen mot Assyriska IK som spelas den 20:e mars kl 14:00 här på arenan.