Assyriska besegrade ännu en seriekonkurrent

Nemrud Awrohum i händelsernas centrum, han gjorde ledningsmålet och räddade mål på mållinjen innan Antonio Yakob avgjorde matchen med drömmålet.  [FOTO: Krister Alteros]

Nemrud Awrohum i händelsernas centrum, han gjorde ledningsmålet och räddade mål på mållinjen innan Antonio Yakob avgjorde matchen med drömmålet. [FOTO: Krister Alteros] · Foto: Krister Alteros

Dagen innan match rapporterades det att Younes Messaoudi och Marcus Linday missar matchen p g a sjukdom. Samtidigt ställdes Amani Biregeyi och Nahir Saliba över p g a skador. Lägg därtill att Kyle Konwea fortfarande rehabtränar och Assyriskas två nyförvärv på innermittfältet varit bortresta och inte tillgängliga för spel, så förstår alla att tränarna Johan Ländin och Martin Augar fick laborera rejält för att ställa upp med en stark trupp mot IFK Haninge.

I mål stod Jasmin Ljuca som senast stod hela matchen borta mot Gefle IF. Från försvaret flyttades Adi Tahirovic upp till vikarierande innermittfältare, hans plats togs över av veteranen David Durmaz som bildade mittlås med lagkapten Nemrud Awrohum. Ytterbackar var Eufrat Barmousa och Mamadoba Diaby.

På mittfältet återfanns vindsnabbe Gino Berg, Gabriel Aphrem, nämnde Tahirovich och unge Christian Aphrem. På topp spelade Uchenna Ike tillsammans med Linus Hillemar, som både stått över förra matchen mot Sollentuna FK.

Redan i matchinledningen såg man fina tendenser och gott spelhumör från hemmalaget. Alltid nyttige Uche hittade ständigt med fina bollar till löpvillige Hillemar. Det skulle dock krävas en fast situation i spelminut 18 för att det skulle hända något i målprotokollet. Efter en fin dribblingsräd av Hillemar som närmade sig straffområdet såg Haningeförsvaret ingen annan utväg än att fälla honom. På frisparken som Gabriel Aphrem slog lyckades Awrohum toucha in 1-0 på mållinjen. Bollen hade tagit i muren och seglat i en perfekt båge mot bortre stolpen, Awrohum behövde bara leda den rätt in i nätmaskorna.

Samme Awrohum skulle några minuter senare stå på egen mållinje och rädda mål två gånger om, när Haninge attackerade och jagade kvittering. Haninge kändes farliga och hade flera samlade anfall som de i första halvlek inte fick utdelning på.

I halvtid gjorde Assyriska två byten när Eufrat Barmousa och Linus Hillemar fick ge plats åt Essel Sampson och Antonio Yakoub. Det var ändå Haninge som skulle få utdelning för sitt spel. Fem minuter in i andra halvlek iscensatte Hady Saleh Karim en snabb kontring när han hittade Eminn Ghozzi med en djupledspassning, repriserna visar en misstänkt offside men domaren friar. Ghozzi försöker avsluta när hemmamålvakten rusar ut men bollen hamnar till slut hos Kristijan Cosic, som har följt med anfallet, som petar in den i tomt mål.

Det var kvitterat till 1-1 och matchen avlöstes med både skönspel och fult spel. Det blev ribbträffar, tjafs och flera tilldelade gula kort varav ett av dem till hemmabänken. Det var mycket känslor utanför tröjorna och något som vi måste kunna tämja under seriespelet, det kändes faktisk ibland som att serien redan startat.

Det blev till slut en jämn match som kunde ha slutat hur som helst. Men notoriske målkungen Antonio Yakoub skulle se till att Assyriska FF fick sista ordet, och vilket ord det blev till slut. Med åtta minuter kvar av ordinarie speltid fick Assyriska en frispark som inbytte Kevin Sharro hittade Awrohum på, Awrohom försker nicka ut i plan igen och en försvare nickar bort bollen..tror han. Istället hamnar hans nick hos en lurande Yakoub som dundrar in bollen med en högervolley rakt in i målvaktens högra kryss. Så snyggt, så matchavgörande.

Efter ledningsmålet turas Haninge och Assyriska om halvchanser som är mer eller mindre farliga, men inget som hamnar i något protokoll. Nu väntar en ny träningsvecka där ledarstaben hoppas kunna få tillbaka flera skadade, sjuka och bortresta - först på fredagen vet man vilka som finns tillgängliga för kommande träningsmatch mot före detta IK Frej som numera heter Hammarby Talangfotbollförening - HTFF.