Försäsongen fortsätter: "Det finns potential i laget"

Assyriska FF fortsätter att kriga på under försäsongen. [Foto: Emanuel Barmasi]

Assyriska FF fortsätter att kriga på under försäsongen. [Foto: Emanuel Barmasi] · Foto: Emanuel Barmasi

Det var väldigt blåsigt när Assyriska FF herr hade träning på Södertälje Fotbollsarena. Laget såg ut att vara i bra spelform och moralen var hög bland spelarna. Det var dock en del spelare som saknades från träningen.

 

- Antonio (Yakoub) har lite känningar i sitt knä, så han tränar inte just nu. Amani (Biregeyi) har haft lite känningar också, lägg därtill Kyle (Konwea) som har varit borta ett tag samt Eufrat (Barmousa) som har haft lite känningar i sitt bakre lår, mer överbelastning än att det skulle vara någon sträckning, menar Ländin.

 

I början av april kickar tävlingssäsongen till och Assyriska FF herr jobbar fullt med att försöka spika truppen.

 

- Den frågan är nog svår att svara på, den är nog öppen så länge fönstret är öppet. Som det ser ut just nu så finns det utrymme (för värvningar, red anm.), förklarar Ländin. 

 

Nästintill alla försäsongsmatcher spelas hemma på Södertälje Fotbollsarena. Ländin förklarar varför de spelas på hemmaplan.

 

- Jag tror att en del har med att vi fick ställa om (på grund av restriktioner, red anm.). Vi hade en del division 2 motstånd som vi skulle möta, men som inte vi fick möta. Vi har en bra arena att spela på, vi har bra förutsättningar här. Jag är inte så delaktig i planeringen, men jag tror att det har mycket med att division 2 och neråt inte får spela träningsmatcher, så vi fick leta efter andra motståndare i sista sekund. Bortamatcher är nyttiga, vi såg det mot Gefle IF. Vi kommer få längre bortamatcher under säsongen, så en vana kring det är jättebra, avslutar Ländin.

 

Efter herrarnas träning tog slut åkte redaktionens Emanuel Barmasi till Geneta Sportfält där damerna hade träning i vad som såg ut att vara rekordmängd i antal spelare. På något sätt var det ännu blåsigare på Geneta Sportfält. Tränare Hanna Makdissi förklarar att lagets utveckling går framåt.

 

- Det finns potential i laget, speciellt de yngre spelarna som är med oss och tränar. Vi har ökat tempot i träningarna och de är helt inställda på det, säger Makdissi. 

 

På grund av de rådande omständigheterna är det fortsatt oklart om det blir seriespel för damerna. Dock har de ändå börjat titta på träningsmatcher ifall tävlingssäsongen blir av. 

 

Vi har pratat med flera lag om det nu går att spela, men vi har fortfarande inte spikat fast truppen. Vi är mellan 16 och 18 spelare på träningarna vilket är jättepositivt. Om det är så att säsongen kickar igång i april så vill vi spika fast truppen cirka tre veckor innan seriestart, avslutar Makdissi

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩