Ljuca ansluter till Assyriska FF: "Jag gillar konkurrens"

Jasmin Ljuca är redo att konkurrera med Nahir Saliba och Malte Häggqvist.  [FOTO: Emanuel Barmasi].

Jasmin Ljuca är redo att konkurrera med Nahir Saliba och Malte Häggqvist. [FOTO: Emanuel Barmasi]. · Foto: Emanuel Barmasi

Välkommen till klubben! Hur känns det?

 

- Jättekul! Spännande att spela första året i division 1 och hjälpa Assyriska.

 

Ljuca förklarar varför valet landade på Assyriska FF.

 

- Min gamla tränare från Fanna BK hörde av sig och sade att Assyriska söker spelare och han hade rekommenderat mig, så jag testade en träning och kändes bra redan då med målvaktstränaren och målvaktskollegorna. Miljön var också en faktor, säger Ljuca.

 

Hur är du som målvakt?

 

- Jag är bra på att kommunicera, kvick med fötterna och explosiv. Jag kan bidra med att lugna ner spelet. Assyriska vill ha kontroll på bollen och jag tror att jag är målvakt för att ha det spelet. Jag är även bra en-mot-en. De egenskaperna skulle jag säga är mina främsta egenskaper. Jag hade Casillas som förebild tidigare medan jag nu gillar Neuer och ter Stegen.

 

Ganska stor skillnad i målvaktstyp mellan Casillas och Neuer samt ter Stegen?

 

- Jag började med Casillas, sedan när jag utvecklade fötterna så började jag gilla Neuer. 


- I Jasmin får vi en mycket klok målvakt som är fin med fötterna, bra på att kommunicera, kan styra allt. Även om han inte är den längsta målvakten så är han fortfarande väldigt bra i luften. Han kommer att konkurrera hårt om förstaplatsen med Nahir Saliba och Malte Häggqvist, säger målvaktstränaren Johan David.

 

Ljuca beskriver hur väl han har kommit in i laget.

 

- Jättebra faktiskt, bättre än förväntat. Jag klickar bra med spelare och ledare.

 

Ljuca konkurrerar med Nahir Saliba, som förövrigt nämndes till Division 2 Södra Svealands bästa målvakt, och Malte Häggqvist. 

 

- Jag gillar konkurrens, Nahir (Saliba) är en bra målvakt, han har längden. Han har allt som en målvakt ska ha egentligen, så det är hård konkurrens som kräver hårt arbete.

 

Ljuca stod senast i vinstmatchen mot Gefle IF, en match som slutade 3-4 till Assyriska FF. Ljuca kommenterar hans insats.

 

- Överlag var insatsen godkänd, tycker jag. Det finns en del att jobba med där tredje målet borde jag ha gjort bättre på, men godkänd instats. Vinst är vinst, det är det viktigaste. Min form blir bättre och bättre för varje träning.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩