Rafflande anfallspel mot seriekonkurrenten

Nyförvärven firar sina mål. Quinton Christina och Younas Messaoudi stod för var sitt mål när Assyriska FF tog sin första träningsseger.  [FOTO: NMT Media]

Nyförvärven firar sina mål. Quinton Christina och Younas Messaoudi stod för var sitt mål när Assyriska FF tog sin första träningsseger. [FOTO: NMT Media]

Assyriska FF brukar förlägga sina träningsmatcher till hemmaborgen Södertälje Fotbollsarena. Men på lördagsförmiddagen satte sig laget på bussen norrut mot Gävle och Gävlevallen för att möta topptippade seriekonkurrenten Gefle IF, som av Sportbladet tippats att knipa andraplatsen i årets serie.

Assyriska meddelade på förhand att man med denna match ska börja mönstra en tänkt startelva. Då förstemålvakten Nahir Saliba saknades ställde man dock upp med nyförvärvet, från Fanna BK, Jasmin Ljuca i mål. I backlinjen återfanns lagkapten Nemrud Awrohum, Adi Tahirovic, Eufrat Barmousa och Mamadoba Diaby. Kyle Konwea är fortfarande på rehab-träning och inte redo för match.

På mittfältet spelade Gino Berg, Younas Messaoudi, Quinton Christina och provspelande Raies Roshanali, som samtliga skulle spela avgörande roller. I anfallspositionerna återfanns våra pålitliga målskyttar från förra året Antonio Yakoub och Uchenna "Uche" Ike som innan domaren blåste av matchen skulle noteras för varsitt mål. På bänken hade Assyriska Malte Häggqvist (mv), Essel Sampson, Kevbin Rohlin, Christian Aphrem, Marcus Linday, Oskar Wener och Gabriel Aphrem.

Assyriska FF visade ganska tydligt i början på matchen att man var sugen på att spela en snabb och anfallsglad fotboll och man kom fram till avslut gång på gång. Men det var ändå hemmalaget som tog ledningen genom en frispark som nickades in från ganska nära håll. Men Assyriskas svar dröjde inte mer än två minuter när provspelande Roshanali stressade målvakten till att passa bollen till Uche som iskallt placerade bollen till 1-1.

Därefter tog Assyriska tag i spelet och 2-1 kom genom ett drömmål av nyförvärvet Quinton Christina som sköt ett tungt skott från utanför straffområdet där bollen gick ribba in. Mycket snyggt. I slutet på halvleken fick Gefle en mycket tveksamt dömd straff, ingen förstod vad som hade hänt men domaren hade hittat något oschysst som inte ens repriserna kunde se. Det var en vanlig kamp om bollen där inget ojust syntes, men straff blåstes det ialla fall och den förvaltades till 2-2. Två mål på fasta situationer till hemmalaget alltså.

Det blev inga byten för Assyriska i halvtid utan laget fortsatte att trumma på och tro på sitt eget spel. Det gav resultat när Diaby fick ta en frispark från höger sida, ett lågt skott som målvakten tvingades lämna retur på. Returen sköts bestämt in av Messaoudi och Assyriska tog återigen ledningen med 3-2.

Med en halvtimme kvar av matchen kom en ny delikatess i en fin spelvändning som uppfattades av Uche, som på mittplan hittade en fin passning till en löpande Berg som hade Yakoub med sig - det var som taget ur en instruktionsbok på lyckade spelvändningar. Vindsnabbe Berg spelade osjäviskt fram Yakoub som bara hade att raka in 4-2 till bortalaget.

Därefter började Gefle IF mer och mer ta över matchen och var ett bortdömt mål och en ribbträff från att kvittera, men närmare än ett tröstmål kom Gävlelaget aldrig och matchen slutade 4-3 i Assyriskas favör.

Nästa träningsmatch spelas lördag 27 februari hemma mot Sollentuna FK kl 13:00.
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩