Träningsmatcherna har smygstartat

Första träningsmatchen mot IF Sylvia slutade med uddamålsförlust med 2-3.  [FOTO: Redaktionen]

Första träningsmatchen mot IF Sylvia slutade med uddamålsförlust med 2-3. [FOTO: Redaktionen]

Försäsongen fortsätter att hacka sig fram i dessa volatila tider. Restriktionerna har gjort att lagledningen snabbt fick kasta om sitt träningsschema och ställa om helt.

- Eftersom lag i lägre divisioner än Ettan inte får spela träningsmatcher har vi febrilt fått leta motståndare inför varje helg, det har varit tufft men sportkommittén tillsammans med lagledningen har löst det så bra de kunnat, säger Moussa Esa, orförande för Assyriska FF.

I första matchen 31 januari mötte Assyriska seriekonkurrenten IF Sylvia från Norrköping, där Assyriska stod upp bra och ledde med både 1-0 och 2-0, men fick till slut ändå kapitulera med 2-3. Målen inprickade av återvändarna Gino Berg och David Durmaz.

Andra matchen som spelades 6 februari blev en internmatch då våra tilltänkta motståndare blåste av i sista stund. Matchen slutade 4-2 med mål av nyförvärvet Christian Aphrem, Antonio Yakoub, Nemrud Awrohum, ett självmål och två mål av provspelande Karku.

Igår spelades den tredje matchen, även denna gång mot en seriekonkurrent, Örebro Syrianska. Det blev en match som svängde ganska rejält från period till period och slutade ganska rättvist 1-1. Lagen hade varsin halvlek och Assyriska mönstrade två olika startelvor. Målskytt för hemmalaget blev Christian Aphrem som fortsätter göra poäng efter den starka avslutningen förra året. I år bör vara ett år då han ska ta nästa kliv.

Kommande lördag åker laget upp mot Gävle för att möta ytterligare en seriekonkurrent, Gefle IF. Därefter återstår träningsmatcher mot Sollentuna FK, IFK Haninge, IK Frej, AFC Eskilstuna och IFK Eskilstuna innan seriepremiären 5 april som spelas hemma mot Täby FK.

Redaktionen hoppas snart återkomma med massor av ny information om både matcher och nyförvärv, håll utkik.
Skribent:Redaktionen