Ni behövs mer än någonsin

En snabb genomgång av det ekonomiska läget för klubbar i division 1 under 2019 visar att den genomsnittliga omsättningen är på sex miljoner. Assyriska FF omsatte 2019 cirka 3 miljoner och under detta pandemidrabbade år ännu mindre. Av detta kan man snabbt dra slutsatsen att vi som klubb behöver dubbla vår omsättning för att vara ett mittenlag i division 1.

Självklart gäller detta enbart om man tittar på den ekonomiska aspekten, det sportsliga kan självklart fortfarande lyckas men vi vill informera er om den ekonomiska verkligheten som finns i den högre divisionen.

I dagsläget kan vi inte riktig se hur vi ska lyckas med att dubbla vår omsättning, vi har tidigare gått ut med hur viktigt ett Club 1974 medlemskap är, men inte fått något större gensvar. Majoriteten av våra sponsorer har drabbats hårt av pandemin och har inte kunnat bidra i år, vi vet inte heller hur deras situation kommer att förändras under 2021.

En ganska stor majoritet, 33%, av våra supportrar vill att vår målsättning för kommande år ska vara att vinna serien. Ytterligare 23% ser det som realistiskt att vår målsättning ska vara en topp tre placering. Det betyder att 56% vill att vi ska toppsatsa, med dagens resurser ser vi tyvärr inte detta som realistiskt. Vi har varken arbetskraft i organisationen eller de ekonomiska musklerna för den satsningen. Vi som styrelse har också lovat att vi inte ska äventyra klubbens ekonomi då den redan är hårt ansatt.

Vår verklighet ser istället ut som att vi kommer behöva jobba dubbelt så hårt enbart för att klara kontraktet och i bästa fall vara ett mittenlag. För detta lilla behövs en enorm kraftsamling från alla som någon gång sagt sig bry sig om och älska Assyriska, om vi är många som bidrar med något litet kommer vi kunna ge spelare och ledare rätt förutsättningar för att klara uppgiften.

Den organisation och insats som vi haft de senaste två säsongerna kommer inte att klara av de ansträngningar det innebär att spela i Ettan, det är vår krassa verklighet. Vill vi inte se vårt kära Assyriska som ett bottenlag som slåss för sin överlevnad behöver vi alla börja tänka på vad vi kan bidra med i både arbetsinsats och ekonomi - vi har alla kapaciteten och nätverken att hjälpa vår klubb.

Frågan är om vi verkligen tror på klubben och vill klubbens bästa? Fråga dig själv vad du kan bidra med och vad ditt nätverk kan bidra med för att klubben ska nå sina mål till 2024, det år som klubben fyller 50 år; en sund ekonomi, största ungdomsverksamheten i Södermanland och tillbaka till eliten.

Du behövs idag mer än någonsin.

Moussa Esa
moussa@assyriska.se
076-868 12 70

Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩