Seger som sätter Assyriska i förarsätet

Kyle Konwea får nicka två gånger för att säkra 2-0 för Assyriska FF.  [FOTO: Morris Esa]

Kyle Konwea får nicka två gånger för att säkra 2-0 för Assyriska FF. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Assyriska som starkt kommit tillbaka efter snöpliga förluster jagade sin fjärde raka vinst. Så som matchen inleddes tydde allt på en bekväm och välspelad match. Redan i tredje matchminuten missade Amani Biregeyi ett friläge efter en finurlig bakåtpassning av Antonio Yakoub. En kort stund efter fick Kyle Konwea tidigt infria sitt löfte om minst ett till mål i år. Tyvärr missade han nicken.

Bortalaget gjorde det ganska bra inledningsvis med en viss hjälp av ett dysfunktionellt spel från Assyriska. Assyriska kom sällan runt på kanterna vilket minskar chanserna avsevärt för ett farligt anfallspel. Tack och lov har spelarna individuella kvaliteter som varit formeln i år. Speciellt unge Antonio Yakoub visar en mognad som få besitter i denna ålder. En fin soloprestation längs vänsterkanten, avslutas med en passning som får en touch på en försvarare och letar sig in i nätmaskorna. En 1-0-ledning i halvtid och mycket kvar att önska.

I den andra halvleken tar Assyriska över mer av spelet och tillåter inte Arameiska att bygga upp något överhuvudtaget. Inbytte Ramez Matti skapar oreda ganska direkt efter sitt inhopp. Först avslutar han precis utanför med fel fot efter några fina dribblingar, sedan skapar han frisparken som leder till 2-0 målet. Bollen slås in av Gabriel Aphrem till en högt hoppande Kyle Konwea som nickar in sin egen nickretur till 2-0. Löftet infriades, bättre sent än aldrig.

Här kändes matchen avgjord. Bortalaget mäktade inte med att ställa om helt enkelt. Resten av matchen blev en kryptisk transportsträcka. När 10 minuter återstod gjorde Antonio Yakoub 3-0 vackert framspelad av Kevin Sharro. I matchens slutskede bjöd Antonio Yakoub på ytterligare en soloräd längs linjen där han kyligt serverade sin anfallskollega Uchenna Ike öppet mål och 4-0 var ett faktum.

Det var en mer en lättnadskänsla över segern som innebär att Assyriska toppar tabellen före BK Forward och Åtvidaberg. Getingboet blev ännu tightare och kommer säkerligen avgöras i sista omgången. Det positiva är att Assyriska har allt i egna händer. Nu gäller det för tränarstaben att ingjuta mod och moral bland grabbarna. Nästa match spelas lördagen den 10:e oktober på bortaplan mot Huddinge IF som spelar om nytt kontrakt, vilket kan betyda säsongens nyckelmatch. Vi håller tummar, tår och hår för en lyckad avslutning.
Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩