Allsvenska drömmen är borta

Publiken på arenan och hemma i tevesoffan bjöds på fyra mål och ett löfte om flera talanger på frammarsch.  [FOTO: Redaktionen]

Publiken på arenan och hemma i tevesoffan bjöds på fyra mål och ett löfte om flera talanger på frammarsch. [FOTO: Redaktionen] · Foto: Redaktionen

AFF inledde detta tre matcher långa kvalspel med att förlora borta mot Haninge med 2-1. En match som hade två ansikten och där AFF var en ribbnick från att komma ifrån Torvalla IP med ett oavgjort resultat. I och med detta var laget tvungna att vinna de två återstående matcherna; hemma mot Karlslund och borta mot Degerfors för att ha kvar chansen att avancera i seriesystemet.

Matchen mot Karlslund var en match som betydde mycket för båda lagen, det syntes tydligt och båda lagen kände på varandra initialt. AFF hade mycket boll och känslan var nog den att det så småningom skulle kunna leda till ett ledningsmål.  Det var därför lite av en kalldusch när gästerna gjorde tog ledningen i den 23:e minuten.

Under resten av halvleken hade AFF fortsatt mycket boll men gästerna spelade bestämt och resolut i sitt försvarsarbete och de riktigt heta chanserna för hemmalaget uteblev. Halvleken slutade 0-1 men vi som var på Arenan upplevde ändå att chansen till vändning för hemmalaget fanns.

Andra halvlek var bara sex minuter gammal när hemmalaget tilldöms en straff. I det här läget så inser alla hur små marginalerna i fotboll kan vara. Straffen slås i stolpen och det är fortsatt bortaledning. Även bortalaget tilldöms en straff drygt 10 minuter senare men även den blir resultatlös efter en fin räddning av Jacob Rhawi på en bra slagen straff.

Hemmalaget ger sig dock inte och i den 68:e minuten kommer kvitteringen till 1-1 genom högerbacken Manuel Jimenez Maluenda. Nu är det vittring och jakt på ledning för hemmalaget, energin fanns där och det hela såg bra ut. Två minuter efter kvitteringen tilldelas dock hemmalaget en utvisning. Trots det tuffa läget med kravet att vinna, ett oavgjort läge och spel med 10 man de sista 20 minuterna ger Assyriska inte upp.

Laget skapar chanser och med lite flyt hade man kunnat ta ledningen. Men, istället för ett ledningsmål för hemmalaget så gör gästerna 1-2 efter en tilltrasslad situation i den 85:e matchminuten. Här trodde nog de flesta att matchen var förlorad. Dock inte hemmaspelarna. Det härliga med det här P19-laget är att inte ens här ger man sig utan man får till en kvittering till 2-2 genom Maikel Michael  i den 87:e minuten efter en fin och snabb omställning. Chansen fanns kvar och hemmalaget tryckte på så mycket de kunde ända fram till slutet. Matchen slutar dock 2-2 och det får nog anses som ett rättvist resultat med tanke på matchbilden.

Nu återstår det en match för P19 i kvalet och den spelas borta mot Degerfors söndagen den 4/10. Chansen att ta sig vidare är borta men P19 tänker göra allt för att få till en så bra avslutning som möjligt på seriespelet, man vill ha en skön känsla när man summerar denna säsong så att man kan bygga vidare på den under 2021.

Förutom matchen borta mot Degerfors så spelar laget även semifinal i Junior-DM söndagen den 11/10. Den matchen spelas mot Somtuna hemma på Arenan.

Skribent:Redaktionen