Ingen publik släpps in mot Arameisk-Syrianska

Det återstår två hemmamatcher och Assyriska är med och slåss om avancemang. Först kommer Arameiska-Syrianska på besök nu på söndag 4 oktober och serien avslutas med hemmamatch mot Rynninge 17 oktober. Däremellan möter Assyriska Huddinge 10 oktober på bortaplan. Efter senaste nyheterna hade Assyriska planerat med att öppna upp för publik i de sista två hemmamatcherna, men så blir alltså inte fallet,

- Vi hade länge väntat på lättnader och trodde det skulle komma från och med 1 oktober, men tyvärr blir det inte så. Den ökande smittan i regionen gör att det beskedet förändras i sin helhet. På sin höjd kommer det att tillåtas 500 personer i publik från och med 15 oktober, men inte ens det är klart utan beslut om detta väntas 8 oktober, konstaterar en beviken ordförande.

Om smittoläget håller i sig och inte förvärras kan det alltså bli aktuellt med en maxpublik på 500 personer i sista hemmamatchen?

- Det är möjligt men vi tror inte längre på att det kommer lättnader, det känns inte så. Om det öppnar upp är det bara glädjande och gynnar oss i vad som förväntas vara sista matchen för säsongen, speciellt om det blir en avgörande match, berättar Esa.

Till söndagens match mot Arameisk-Syrianska har Assyriska tagit hjälp av polisen för att hålla restriktionerna. Intresset är stort  för att båda lagen har mycket att spela för och dels för att det är ett litet derby.

- Det stämmer, vi kommer ta hjälp av polisen och fler vakter eftersom vi inte tror att vi kommer att kunna hålla 50-gränsen, trots att vi intesläpper in publik. Våra supportrar älskar och saknar laget till den gräns att de kan trotsa restriktionerna och vi saknar organisationen att hålla en större publik utanför arenan, avslutar Esa.
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩