Stark karaktär när Assyriska sänkte Trosa-Vagnhärad

Glada miner när alla jagar segerskytten Kyle Konwea som nickade in segermålet i matchens sista minut.  [Foto: Morris Esa].

Glada miner när alla jagar segerskytten Kyle Konwea som nickade in segermålet i matchens sista minut. [Foto: Morris Esa]. · Foto: Morris Esa

Förutsättningarna kunde man inte klaga på, soligt, härlig luft och stort intresse på läktarna innanför och utanför grindarna. En storebror-möter-lillebrors-känsla som levde in i de sista sekunderna av 95 minuter.

Efter en trög start där Trosa-Vagnhärad för det mesta slog upp långa bollar och ett Assyriska med segt passningsspel öppnades matchen upp. Slarvigt passningsspel blandat med passivt försvarsspel resulterade i en feltajmad tackling som renderade ett gult kort på Essel Sampson och straff till hemmalaget. Uppförsbacken börjar nu var första tanken som slog mig men Assyriskas burväktare ville annat. Nahir Saliba hoppade rätt och gjorde en fin paradräddning.

Innan halvtidsvilan lyckades Christian Aphrem pricka stolpen med ett långskott och även passa fram Antonio Yakob till ett friläge som tyvärr räddades. En ganska jämn halvlek spelmässigt där Assyriska inte alls kom upp till normal nivå.

Till den andra halvleken ändrades matchbilden nästan hel och hållet. Istället för att storebror tog över taktpinnen gjorde lillebror en stark halvtimme. I matchminut 62 lyckades även Trosa-Vagnhärad göra 1-0 då Kyle Konwea halkade i en duell som öppnade upp för ett friläge som missades men förvaltades på returen.

I den 69:e minuten gjorde Nahir Saliba, som för dagen mantlat stålmannens kappa, en oerhört viktig och svår räddning. Assyriska tappade i de flesta dueller och var tvåa på i princip alla bollar.

Inbytte Linus Hillemar skulle få en stor hjälteroll i matchen. I en av hans första bollkontakter fick Hillemar en boll i straffområdet som han vände upp på och avslutade på täckande försvarare, det var dittills Assyriskas enda farlighet under andra halvlek. Framme vid minut 78 kunde matchen avgöras då hemmalaget fick ett friläge, avslutet hamnar istället över och bakom målet.

Istället för att matchen mer eller mindre avgörs blir det istället startskottet för Assyriska att ta tillbaka taktpinnen. Sista tio minuterna får halvleken ett helt annat utseende. Linus Hillemars kvittering är magisk, ett fantastiskt avslut som går in via ribbkrysset och 1-1 är ett faktum, men hjälteinsatsen var inte klar här.

Trosa-Vagnhärad tappade helt sin press och nerverna kröp utanför tröjorna. Vändningen kom till slut efter ett fint inlägg av Linus Hillemar, som tagit sig till vänsterkanten denna gång, hittar en flygande Kyle Konwea som nickar in bollen helt otagbart. Vändningen var fullbordad och Kyle Konweas halkning vid baklängesmålet glömd. En otrolig stark slutforcering som tippar vågen i Assyriskas favör.

Fotbollen är ofta ganska logisk men det ologiska är just sportens tjusning. Ett rättvist resultat hade varit oavgjort men isåfall borde Assyriska vunnit mot BK Forward och Tyresö FF. Extra stor eloge till Nahir Saliba som gjorde fantastiska och matchavgörande ingripanden. Saliba är just nu seriens klart bästa målvakt.

Hur som helst och utan att filosofera för mycket var det oerhört imponerande av grabbarna att vända på matchen på just detta detta sätt. En väldigt viktig seger som ger luft under vingarna. Jag önskar Trosa-Vagnhärad lycka till resten av säsongen medan vi i Assyriska tar nya tag i nästa match mot IFK Eskilstuna. kommande söndag 27 september kl 16:00, en match som Assyriska streamar live.

Värt att notera att 17-årige mittfältaren, Marcus Linday, fick sin a-lags debut när han byttes in i 90:e minuten. Han fick cirka 5 munters speltid och vi kommer säkert få se mer av Marcus i framtiden.
Skribent:Mrad Barsom