STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 184 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Uchenna "Uche" Ike har hittat målformen, målskytten svarade för två mål borta mot Värmbols FC. [ARKIVFOTO: Morris Esa]

Assyriska studsade tillbaka

 

Efter förra veckans oförtjänta förlust mot BK Forward reste Assyriska mot Katrineholm för att ta sig an klassiska Värmbols FC i ösregnet. Ett hemmalag som hittills presterat blandade resultat. Till skillnad från förra årets möte som för övrigt spelades på naturgräs fick vår gamla spelare David Strömgren delta. På ordinarie arena med konstgräs skulle Assyriska visa att förlusten mot BK Forward var en plump i protokollet.

 

Bortalaget inledde i ett högt bolltempo med fina passningskombinationer över hela plan. Som åskådare såg man nästan direkt vilket håll det skulle barkas åt. Redan i den åttonde minuten hittade Ramez Matti unge stekhete Antonio Yakoub med en passning som det inte görs misstag på. Yakoub fortsätter på samma inslagna väg, nämligen att ösa in mål, hans åttonde mål på sex matcher innebar 1-0 redan i 9:e minuten.

Bara minuten senare är Gabriel Aphrem nära att utöka ledningen med ett tungt distansskott som Värmbols målvakt räddar till hörna. Efterföljande hörna blir ännu farligare då bollen rensas på mållinjen efter en trång situation, en rensning som hamnar vid Ramez Mattis fötter men avslutet är missriktat.

Innan första halvlek avslutas hinner Uchenna "Uche" Ike missa ett friläge från sidan och även Antonio Yakoub som får på ett vänsterskott som tar i burgaveln. Med andra ord var detta en väldigt ensidig första halvlek. Värmbols första avslut på mål kommer i matchminut 40. Ett fint inspel som avslutas inne i straffområdet men ett avslut som Nahir Saliba räddar med stil.

Halvtidsvila för alla förutom för regnet som fortsatte att ösa ner. Värmbols FC startar direkt med att skapa en farlig chans på en omställning och här trodde många att matchen skulle jämns ut. Men så blev inte fallet, direkt efter Värmbols chans gör Assyriska 2-0 genom "Uche" på en finurlig passning från kortsidan av Yakoub.

Efter målet kändes matchen helt avgjord med tanke på Assyriskas fina balanserade prestation under första halvlek och visst blev det så. 3-0 kom med halvtimmen kvar, även detta mål signerad "Uche" som placerar bollen i nättaket efter en fin kontring. Assisten till målet tillskriver jag även denna gång till Yakoub, dock med lite hjälp av Värmbols backlinje.

Resten av tiden spelades av ganska kontrollerat utan att släppa till några farliga chanser. Värmbol försökte men skillnaden mellan lagen var för stor helt enkelt. På slutet får till slut Alexander Jacob göra ett inhopp vilket är glädjande för honom personligen men även för oss som följer Assyriska.

Slutsummeringen är att hela laget gör en stabil insats, backlinjen var mer eller mindre klockren. Gabriel Aphrem gör hittills i säsongen sin bästa match och anfallet levererade dubbelt upp. Även väldigt roligt att "Uche" äntligen får till det i avsluten. Han har varit oerhört nyttig för laget under säsongen, lägger man även till målproduktion kan det bli en avgörande faktor för uppgång.

Önskar även Värmbols FC all lycka i det fortsatta seriespelet och sin satsning. Alltid lika kul att besöka Katrineholm då nostalgin gör sig påmind från barndomens seriespel. Tack även till matchsekretariatet som gjorde plats för mig under taket. Vi laddar om, torkar bort förlusten mot BK Forward och blickar fram mot nästa match mot Tyresö FF söndagen den 6:e september.

 

 

Publicerad: 31 aug 2020 (11:00) i kategorin Senior

Skribent: Mrad Barsom

Foto: Morris Esa

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Super-Johan tillbaka i Assyriska
Senior 1 dec 2020 (16:00)
P19 i kvalserie - se matcherna LIVE
Ungdom 28 okt 2020 av Redaktionen
Historisk insats av Assyriskas P19
Ungdom 25 okt 2020 av Redaktionen
Resan tillbaka har börjat
Krönika 22 okt 2020 av Moussa Esa
Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern
Senior 17 okt 2020 (01:00) av Mrad Barsom
P19 klara för final i DM för juniorer
Ungdom 12 okt 2020 av Redaktionen
Erik Niva: "Då är hjärtat läkt"
Nyheter 11 okt 2020 av Redaktionen
Tung seger inför avgörandet
Senior 11 okt 2020
Ännu en inställd aktivitet
Nyheter 10 okt 2020 av Redaktionen
Inget nytt på publikfronten
Nyheter 9 okt 2020 (12:00) av Redaktionen
Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"
Nyheter 7 okt 2020 (16:00)
Seger som sätter Assyriska i förarsätet
Senior 4 okt 2020 av Mrad Barsom
Ingen publik släpps in mot Arameisk-Syrianska
Nyheter 2 okt 2020 av Redaktionen
Allsvenska drömmen är borta
Ungdom 1 okt 2020 av Redaktionen
Två klassmål när Assyriska jagar toppen
Senior 27 sep 2020 (23:00)
Assyriskas unga P19 i allsvenskt kval
Ungdom 24 sep 2020 av Redaktionen
Stark karaktär när Assyriska sänkte Trosa-Vagnhärad
Senior 20 sep 2020 av Mrad Barsom
Matchen mot Trosa-Vagnhärad sänds live av LT
Nyheter 19 sep 2020 av Redaktionen
Assyriska håller liv i toppstriden
Senior 14 sep 2020 av Redaktionen
Matchen mot Assyriska IF sänds live av LT
Nyheter 13 sep 2020

OMRÖSTNING

Vad ska målsättningen vara i Division 1?

514 röster | Visa resultat

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta