Assyriska studsade tillbaka

Uchenna "Uche" Ike har hittat målformen, målskytten svarade för två mål borta mot Värmbols FC.  [ARKIVFOTO: Morris Esa]

Uchenna "Uche" Ike har hittat målformen, målskytten svarade för två mål borta mot Värmbols FC. [ARKIVFOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Bortalaget inledde i ett högt bolltempo med fina passningskombinationer över hela plan. Som åskådare såg man nästan direkt vilket håll det skulle barkas åt. Redan i den åttonde minuten hittade Ramez Matti unge stekhete Antonio Yakoub med en passning som det inte görs misstag på. Yakoub fortsätter på samma inslagna väg, nämligen att ösa in mål, hans åttonde mål på sex matcher innebar 1-0 redan i 9:e minuten.

Bara minuten senare är Gabriel Aphrem nära att utöka ledningen med ett tungt distansskott som Värmbols målvakt räddar till hörna. Efterföljande hörna blir ännu farligare då bollen rensas på mållinjen efter en trång situation, en rensning som hamnar vid Ramez Mattis fötter men avslutet är missriktat.

Innan första halvlek avslutas hinner Uchenna "Uche" Ike missa ett friläge från sidan och även Antonio Yakoub som får på ett vänsterskott som tar i burgaveln. Med andra ord var detta en väldigt ensidig första halvlek. Värmbols första avslut på mål kommer i matchminut 40. Ett fint inspel som avslutas inne i straffområdet men ett avslut som Nahir Saliba räddar med stil.

Halvtidsvila för alla förutom för regnet som fortsatte att ösa ner. Värmbols FC startar direkt med att skapa en farlig chans på en omställning och här trodde många att matchen skulle jämns ut. Men så blev inte fallet, direkt efter Värmbols chans gör Assyriska 2-0 genom "Uche" på en finurlig passning från kortsidan av Yakoub.

Efter målet kändes matchen helt avgjord med tanke på Assyriskas fina balanserade prestation under första halvlek och visst blev det så. 3-0 kom med halvtimmen kvar, även detta mål signerad "Uche" som placerar bollen i nättaket efter en fin kontring. Assisten till målet tillskriver jag även denna gång till Yakoub, dock med lite hjälp av Värmbols backlinje.

Resten av tiden spelades av ganska kontrollerat utan att släppa till några farliga chanser. Värmbol försökte men skillnaden mellan lagen var för stor helt enkelt. På slutet får till slut Alexander Jacob göra ett inhopp vilket är glädjande för honom personligen men även för oss som följer Assyriska.

Slutsummeringen är att hela laget gör en stabil insats, backlinjen var mer eller mindre klockren. Gabriel Aphrem gör hittills i säsongen sin bästa match och anfallet levererade dubbelt upp. Även väldigt roligt att "Uche" äntligen får till det i avsluten. Han har varit oerhört nyttig för laget under säsongen, lägger man även till målproduktion kan det bli en avgörande faktor för uppgång.

Önskar även Värmbols FC all lycka i det fortsatta seriespelet och sin satsning. Alltid lika kul att besöka Katrineholm då nostalgin gör sig påmind från barndomens seriespel. Tack även till matchsekretariatet som gjorde plats för mig under taket. Vi laddar om, torkar bort förlusten mot BK Forward och blickar fram mot nästa match mot Tyresö FF söndagen den 6:e september.

Skribent:Mrad Barsom