Snöplig förlust i toppstriden

Josef Ibrahim gjorde det avgörande målet för BK Forward (2-3). [Foto: Morris Esa].

Josef Ibrahim gjorde det avgörande målet för BK Forward (2-3). [Foto: Morris Esa]. · Foto: Moris Esa

Assyriska som inte förlorat på ett bra tag och där sammanhållningen i gruppen speglat framfarten skulle återigen ställas på prov. Tillbaka i startelvan igen efter en lång frånvaro bildade Kyle Konwea ännu en gång mittlåset i det rödvita laget från Södertälje.

Redan från start tog Assyriska tag i taktpinnen utan att egentligen släppa den. Närkamperna vanns på löpande band som blandades med löpningar som vi inte sett tidigare denna säsong. BK Forward fick mestadels jaga boll. I matchminut nummer sju skulle domaren ha visat upp det röda kortet då anfallaren Filho boxat Adi Tahirovc nära strupen, ett tilltag som helt fel bara renderade i ett gult kort. Detta skulle solklart varit en utvisning i alla regelböcker som fotbollen har. Kanske dags för VAR?

Assyriska fortsatte att mala sönder bortalaget med sitt passningsspel, till slut kom även hemmaledningen. Ett fint anfall som till slut avslutades av Antonio Yakob. Yakob vänder fint på Gerd Müller vis och stänker in bollen med sin vänsterfot. Hans sjunde mål på tre matcher. Halvtimmen spelad ser Assyriska väldigt inspirerat ut och kontrollerar matchen fullständigt. På läktarna väntar dem som tagit sig till arenan på ytterligare ett hemmamål.

Men från ingenstans i en situation som är långt från straffområdet får BK Forward en minimal chans. Ibrahim Yousef som i år varit en stor del till BK Forwards framgångar hittar sin anfallskollega Filho med en fin passning. Filho som fintar inåt fälls av Kevin Rohlin och domaren pekar på straffpunkten. En straff som förvaltas till en kvittering. Väldigt oförtjänt är ett milt utryck.

Assyriska fick chansen att replikera direkt då Antonio sprungit sig fri och avslutat på målvakten, en fin chans som dock inte resulterade denna gång. Innan halvtidsvilan revanscherar sig Kevin Rohlin som på en underbar krosspassning av Ramez Matti ordnar en straff, en boll som tar på en försvarares hand. Fram kliver Uchenna Ike som varit mycket nyttig för Assyriska utan att få islossning. Lugnt stegande fram till bollen, en placering till vänster som målvakten räddar i stolpen och ut till en retur som straffläggaren själv rakar in. Hemmaledning och glädjerop, men domaren dömer bort målet. En situation som förbryllar dem flesta. Enligt reglerna får inte spelare slå in egen retur om inte en annan spelare varit på bollen. Tydligen missade domaren att målvakten touchade bollen mot stolpen.

Till och med LT:s livesändning bekräftade räddningen. Halvtidssignalen tjuter och diskussionerna fortsatte säkert i korridorerna.

Andra halvlek inleds med fortsatt spelövertag för hemmalaget. Där emellan sticker BK Forward med ett anfall som verkade vara löst av hemmaförsvaret men på något sätt lyckas man inte få bort bollen. Ett ögonblick senare står Filho fri på högerkanten och placeras snyggt bollen högt bakom Nahir Saliba. Filho som till slut blev tvåmålsskytt borde egentligen inte fått spela klart matchen för tilltaget i början av matchen.

Assyriska kontrade rekordsnabbt, BK Forward hann knappt glädjas över ledningsmålet innan Uchenna Ike nickar in kvitteringen på en skarvnick signerad Benjamin Fadi.

Ordningen återställd och bollen vid fötterna. Assyriska fortsätter att anfalla och chanser missas till höger och vänster. BK Forward verkar vilja bevaka sin pinne och backar hem taktiskt. När alla står och väntar på att hemmalaget ska hitta ett sista läge och ta hem alla tre poäng som man spelmässigt förtjänat kliver BK Forward upp på högerkanten med en instickare, bollen rullas in i straffområdet och ställer Ibrahim Yousef helt ren, med högern rakas den in. Bortaledning och en kalldusch som heter duga. Vilt firande i BK Forward som i ärlighetens namn inte förtjänade segern. Men som så många gånger förut inom fotbollens galna värld slutar inte en match så som matchbilden speglats.
Assyriska lyckades aldrig fånga momentet och spelövertaget för att avgöra matchen.

I mitt och mångas tycken gör Assyriska sin klart bästa match spelmässigt, grabbarna ska ha en eloge och kommer säkert igen med större hunger och bättre sikte. Vi får helt enkelt gratulera BK Forward till segern och fortsätta jaga poäng i Katrineholm på lördag då Assyriska ställs mot Värmbols FC.  Det är bara att skaka av sig förlusten och ta nya tag.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩