STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 184 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Antonio Yakoub sätter punkt för matchen när han tunnlar målvakten och fastställer segersiffrorna till 4-0. [FOTO: Morris Esa]

Yakoubs hattrick sänkte Gotland

 

När Assyriska FF äntligen fick släppa in publik bjöds det på målfest och en ganska bekväm seger. Efter en försiktig start dominerade hemmalaget totalt och segersiffrorna var i underkant när 18-årige Antonio Yakoub fick göra sitt andra hattrick för klubben i A-lagsdressen.

 

Tillbaka på arenan efter en seg bortamatch i Närke där benen och sinnet fick stryk av värmen. Dagens match var inget undantag. På förhand var Assyriska stora favoriter till segern och visst blev det så efter en någorlunda tveksam start. Den som såg matchen mellan Barcelona och Bayern Münchenunder fredagskvällen ska ta med sig tyskarnas disciplin trots en ointaglig ledning samt deras glöd och intensitet in till slutsignalen.

- Nöjd med spelet överlag trots en lite skakig start i inledningen av matchen, men ju längre matchen pågick så blev vi mer dominanta i spelet, säger huvudtränare Martin Augar.

FC Gute från Gotland ställde upp med en offensiv linje och inledde matchen bättre än hemmalaget och skapade faktiskt matchens två bästa lägen där Nahir Saliba, som går från klarhet till klarhet, parerade fantastiskt. Ytterligare en dimension i Nahirs spel är tillslaget med fötterna som är på en utespelares nivå.

Assyriska som bara minuten efter var nära att ligga under tog ledningen i den 22:a minuten på ett nickmål av Benjamin Fadi vackert framspelad av Kevin Rohlin som i sin tur fick en fin boll av kapten Nemrud Awrohum. Efter Assyriskas ledning var det egentligen inget snack om vilket lag som styrde matchen.

Med kvarten kvar första halvlek gjorde Antonio Yakoub Assyriskas andra för dagen och det första struten av tre i denna match. Påpassligt lurade han bakom bortalagets försvarslinje och rullade med vänsterfoten bollen över mållinjen, vackert framspelad av Christian Aphrem. Inte ens minuten hade gått efter 2-0 målet ökade Assyriska på sin ledning igen. Även denna gång är Yakoub som på Filippo Inzaghi-mané håller sig framme och krutar in en retur. Egentligen en retur som inte borde existera då Ramez Matti fick öppen gata när Benjamin Fadi snickrade fram en djupledspassning. Avslutet borde med andra ord resultera i mål, vi nöjer oss med returen denna gång.

- Tidigare kände jag mig i en liten målsvacka, men nu känns det bättre, säger Yakoub.

Med en komfortabel ledning kom Assyriska ut till andra halvlek som egentligen bara ska spelas av och resultera i fler mål. Inne i omklädningsrummet stannade Boris Lejvar kvar men en ispåse runt vaden. In istället för Ljevar kom Gabriel Aphrem.

- I andra halvleken pratade vi om att inte tappa energin, gå in med känslan som att det vore 0-0, främst i första kvarten, säger Augar.

Andra halvlek resulterade bara, och nu skriver jag bara, i ett enda mål. Man kunde knappt hänga med i sina egna anteckningar. Så många lägen hade Assyriska och många av dem helt solklara.

Jag tycker inte vi får utdelning, men vi förde spelet och de fick jaga mycket boll, vilket var matchplanen, fortsätter Augar. 

Efter Christian Aphrems spökmål där bollen studsade på ett innerhjulet i målburen och som domaren inte såg avlöste chanserna varandra, den ena farligare än den andra. Assyriska dominerade totalt, FC Gute orkade inte hålla upp spelet och var faktiskt flera nummer mindre idag.

- Jag tycker att vi borde ha gjort minst fyra mål till, vi var inte tillräckligt distinkta och skärpta framför mål, menar Augar.

Till slut fick Yakoub göra sitt hattrick, en snygg tunnel, intelligent framspelad av en för dagen mycket bra Uchenna Ike.

- Det känns underbart att man är i sådan målform som jag är i just nu, säger Yakoub.

En match där dominansen till slut blev total och där segersiffrorna borde vara mycket högre. I en sådan kort serie är varje mål viktig då allt till slut kan avgöras på målskillnad, något vi bittert fick uppleva förra säsongen. Dock är det inget som Augar lägger stor vikt vid.

- Nej, men vi fick lära oss från förra året att ett mål kan avgöra väldigt mycket, såklart vi vill göra många mål och jag vet att killarna försöker göra sitt yttersta, förklarar Augar.

Vi gratulerar grabbarna för segern och hoppas effektiviteten är på topp till nästa match hemma mot BK Forward. En match som troligen blir vital för resten av säsongen.

- Jag både tror och hoppas att vi vet tillräckligt om BK Forward så att vi kan ge dem en bra match och jag hoppas på att vi kommer göra en bra vecka som gör oss redo för matchen, avslutar Augar.

Vi tackar även dem tappra 49 personerna som tog sig till arenan när badplatserna lockade. På återseende.

 

 

Publicerad: 16 aug 2020 (10:00) i kategorin Senior

Skribent: Mrad Barsom & Emanuel Barmasi

Foto: Morris Esa

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Super-Johan tillbaka i Assyriska
Senior 1 dec 2020 (16:00)
P19 i kvalserie - se matcherna LIVE
Ungdom 28 okt 2020 av Redaktionen
Historisk insats av Assyriskas P19
Ungdom 25 okt 2020 av Redaktionen
Resan tillbaka har börjat
Krönika 22 okt 2020 av Moussa Esa
Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern
Senior 17 okt 2020 (01:00) av Mrad Barsom
P19 klara för final i DM för juniorer
Ungdom 12 okt 2020 av Redaktionen
Erik Niva: "Då är hjärtat läkt"
Nyheter 11 okt 2020 av Redaktionen
Tung seger inför avgörandet
Senior 11 okt 2020
Ännu en inställd aktivitet
Nyheter 10 okt 2020 av Redaktionen
Inget nytt på publikfronten
Nyheter 9 okt 2020 (12:00) av Redaktionen
Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"
Nyheter 7 okt 2020 (16:00)
Seger som sätter Assyriska i förarsätet
Senior 4 okt 2020 av Mrad Barsom
Ingen publik släpps in mot Arameisk-Syrianska
Nyheter 2 okt 2020 av Redaktionen
Allsvenska drömmen är borta
Ungdom 1 okt 2020 av Redaktionen
Två klassmål när Assyriska jagar toppen
Senior 27 sep 2020 (23:00)
Assyriskas unga P19 i allsvenskt kval
Ungdom 24 sep 2020 av Redaktionen
Stark karaktär när Assyriska sänkte Trosa-Vagnhärad
Senior 20 sep 2020 av Mrad Barsom
Matchen mot Trosa-Vagnhärad sänds live av LT
Nyheter 19 sep 2020 av Redaktionen
Assyriska håller liv i toppstriden
Senior 14 sep 2020 av Redaktionen
Matchen mot Assyriska IF sänds live av LT
Nyheter 13 sep 2020

OMRÖSTNING

Vad ska målsättningen vara i Division 1?

513 röster | Visa resultat

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta