Asmar: "Vi visade verkligen hjärta"

Bashar Asmar i bild. [Foto: Morris Esa].

Bashar Asmar i bild. [Foto: Morris Esa]. · Foto: Morris Esa

Först och främst, grattis till segern! Hur känns vinsten, rent spontant?

 - Det känns underbart, vi jobbade, slet och visade verkligen hjärta, det kan man lätt säga.

 

I en minst sagt stekande eftermiddagssol, där konstgräsmattan ångade, bjöds publiken på en underhållande match med mycket slarv då solen tog ut sin rätt på spelarna. 


 - Värmen var jobbig, vi som satt på bänken kände av att det var 30 grader, då kan man tänka sig hur det brinner om fötterna på killarna, det var ingen luft så det var väldigt tufft och det syntes på väldigt många spelare sista kvarten, de var helt slut.

 

Vi hade lite problem med uppspelet i början av matchen med ett högt pressande IFK Kumla, vad gjorde ni för att motverka detta?

 - Vi försökte hitta ett spel via det centrala mittfältet, men vi fastnade där. Vi gjorde två byten redan i första halvlek för att få bättre rörelse, bättre kvalitet med passningarna och att vi ska hitta bättre ytor mellan deras mittfält och backlinje. 

 

Min nästa fråga var just om bytena som gjordes, var det taktiska byten eller hade någon spelare en känning och därmed behövde kliva av?

 - Nej inga känningar utan det var rent av taktiska byten, vi ville få bättre löpningar och rörelse och att vi tog in dem innan halvtid var av anledningen att de skulle känna på så att de kommer in i matchen så att redan i andra halvlek så är de med.

 

Första halvlek slutade 0-0 och Bashar Asmar avslöjar vad som sades till killarna i omklädningsrummet.

 

- Vi sa till dem att vi hade väldigt mycket bolltapp i mitten och nära straffområdet vilket inte var okej. Vi sa att vi måste försöka undvika det och ta flera djupledslöpningar. 

 

Assyriska inledde andra halvlek med snabbare bolltempo och fick så även en tidig utdelning då ännu en gång Ramez Matti fint spelade in bollen till "Uche" i boxen men som inte får till avslutet. Turligt nog blir den till en fin framspelning som Antonio Yakoub snappar upp och efter lite strul får in bollen i nättaket.

 

IFK Kumla replikerade omgående då man fem minuter senare kvitterade efter mycket tafatt försvarspel. IFK Kumla skulle fortsätta med sitt aggressiva spel som gav ytterligare utdelning. En fin passning som skär genom Assyriskas försvar lika lätt som smöret smälter i stekpannan. David Holm stötte enkelt in 2-1 för närkingarna. 

 

- Vi tänkte väldigt mycket att vi behövde komma upp med bollen med kvalitet och säkerhet. Vi fortsatte med vår idé och inte försöka ändra för mycket förutom att vi pushade på för att få lite mer löpningar centralt.

 

En utmärkt utspark av Nahir Saliba som satte inhoppande Christian Aphrem i en fin position, en fint till höger och så ett inlägg rakt på Elis Gillbergs panna som nickade in bollen i krysset och kvitteringen var ett faktum. 

 

- Vi får in Elis i det centrala mittfältet som gör ett otroligt fint jobb. Vi kommer ut som vi exakt har pratat om i halvtid. Vi tog löpningar på kanterna och gör inlägg i boxen, ett riktigt fint inlägg av Christian som når Elis huvud och avslutar på bästa möjliga sätt.

 

IFK Kumla började krokna mot slutet medan Assyriska som varit bollförande mestadels av matchen kunde pressa fram ett sista anfall. Asmar uppmanade laget till att vara lugna efter kvitteringen.

 

- Vi behövde vara smarta samtidigt som att vi pushar på och tror på det (vinsten) då vi hade tid kvar. Vi såg att de flesta var helt slut och då behövde vi pusha på ännu mer. 

 

Slutligen, vad behöver förbättras inför nästa match?

 - Vara mer distinkta i våra passningar, tänka på vår spelidé och fortsätta ta löpningar.



Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩