Rany Georgis: "Det kommer gå bra för oss detta år"

Rany Georgis mot IFK Lidingö FK. [Foto: Morris Esa].

Rany Georgis mot IFK Lidingö FK. [Foto: Morris Esa]. · Foto: Morris Esa


Rany Georgis anslöt för flera månader sedan och har redan gjort en tävlingsmatch för Assyriska, när han hoppade in i den 86:e minuten mot Newroz FC på bortaplan. Georgis förklarar att han har kommit in i truppen väl.


- Det känns faktiskt bra, grabbarna är sköna såväl som tränarna, så jag trivs ganska bra faktiskt!

 

Georgis menar att han föredrar att ha boll när han är på plan.


- Jag har ganska bra förståelse och älskar att hålla bollen inom laget samt komma mycket till avslut, dock gillar jag inte att dribbla man-mot-man. 

 

Rany Georgis ansluter närmast från ungdomsfotboll i AIK och menar att fysiken samt tempot i spelet är de största skillnaderna mellan ungdomsfotbollen i AIK och A-lagsfotboll i Assyriska FF. 


- Det finns skillnader i fysiken samt tempot i A-lagsfotboll som är högre än i ungdomsfotboll, men det fanns tekniska spelare i AIK U-19 som håller samma nivå som A-lagsspelarna i Assyriska.

 

Var det svårt att anpassa sig i början?

- Näee alltså, jag har varit mycket med AIKs A-lag också så det gick ganska fort att komma in i laget och spelet.

 

Assyriska har träningsspelat mot flera lag under uppehållet och Georgis fick många minuter och känner att det har gått bra.


- Jag har gjort mina minuter under träningsmatcherna och tycker att jag har presterat. Jag har fått spela på olika positioner där Martin (Augar red anm.) tycker att jag passar bäst. Jag har fått testa som forward, innermittfältare och tycker att jag har gjort det väl. 

 

Hur väl kommer du överens med ledarstaben?

- Vi pratar ofta om de spelminuterna jag har gjort samt om träningarna. Jag tycker att jag har kommit dem nära och känner en bra kemi med dem.

 

Serien tog ett uppehåll redan efter två matcher, där Assyriska FF vann den första matchen mot Åtvidabergs FF med 4-1 och kryssade 0-0 mot Newroz FC. Georgis menar att han har dragit fördel av uppehållet.


- Innan jag kom till klubben så kände jag två stycken i laget och nu har jag kommit nära de flesta i laget. 


Hur ser du på konkurrensen på din position?

- Just nu som innermittfältare då, skulle jag säga att det är mycket konkurrens och bra spelare jag konkurrerar med, men det är kul och det betyder att man måste prestera bättre varje träning för att visa upp sig.

 

Georgis förklarar att det finns vissa egenskaper som han anser kan behöva vässas till.


- Bättre blick för spelet kan jag behöva förbättra. Mitt mål är att få så många spelminuter och göra det bra. 

 

Vad tror du om säsongen?

-  Vi har nu spelat två matcher och plockat fyra poäng, truppen är ganska stark, känner jag. Jag tror att det kan gå bra för oss det här året.

 

Slutligen, ett meddelande till Assyriskas supportrar?

- Jag både hoppas och vet att vi har stöd från dem och jag kan lova att vi göra vårt bästa varje match och försöka vinna serien helt enkelt. 

 

Vi tackar Rany Georigs för denna intervju.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩