Assyriska genrepade mot IK Frej

Den gamle och den unge - Uchenna Ike, 29, och Marcus Linday,17, fick en halvlek mot division 1-laget IK Frej, båda med godkänd insats.  [FOTO: Morris Esa]

Den gamle och den unge - Uchenna Ike, 29, och Marcus Linday,17, fick en halvlek mot division 1-laget IK Frej, båda med godkänd insats. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Assyriska FF kom till matchen med en härlig känsla i gruppen för ett möte mot ett erkänt duktigt div-1 lag, IK Frej som även idag hade flera Hammarbyspelare med sig. Assyriska saknade Linus Hillemar, Alexander Jacob, Rany Georgis och långtidsskadade Kyle Konwea, som inte har gjort en enda matchminut sedan oktober förra året.

När väl domaren blåste igång matchen tog Assyriska tag i taktpinnen och fick en riktigt bra start på matchen. Bortalaget hade spelet första kvarten och hade två riktigt bra lägen att ta ledningen på, men målvakten stod i vägen båda gångerna. Läget som är mest nämnvärt är när Amani, Gabriel och Antonio kombinerat sig centralt i banan och Antonio får till ett riktigt bra avslut som målvakten räddar fint.

Sen börjar Frej ta över mer och mer och tar även rättvist ledningen i 23:e minuten. Efter målet lyckas Frej etablera ett bra tryck på gästerna, som svarar med ett bra och gediget försvarsspel. Assyriska reder ut stormen och är med i matchen igen och spelar jämt i slutet på första halvlek som slutar med 1-0 till Frej.

I halvtidspausen görs två byten, Boris och Fadi ut mot Marcus och Uche.

Andra halvlek inleds precis som första där Assyriska har många fina kombinationer i anfallsspelet men lyckas inte riktigt komma till heta målchanser. Frej ärockså  bra och har ett viss tryck på gästerna även i andra men Assyriska sliter och försvarar sig väldigt bra.

Matchen står och väger fram till den 75:e minuten där Assyriska bygger upp ett anfall där Elis hittar Uche i boxen med ett fint inlägg, Uche nickar snyggt bollen i mål men domaren stod i vägen och dömer offside. Olyckligt.

Med bara sex minuter kvar av matchen fälls Amani strax utanför straffområdet. Det såg ut som ett bra frisparksläge för Gabriel Aphrem. Och mycket riktigt blev det så, Gabriel stegade fram och knorrade frisparken i mål, ett riktigt snyggt mål som fastställer matchresultatet till 1-1.

Vad tar Martin Augar med sig från genrepet?
- I överlag är jag hyfsad nöjd med spelet även fast det finns en del att slipa på i sista tredjedelen. Mest nöjd är jag med vårt försvarsspel som idag sattes på prov och visade styrka och beslutsamhet på ett riktigt bra sätt. Jag är även nöjd med att se hur killarna sliter och visar en fin karaktär där alla kommer in och bidrar på sitt eget sätt. Det här var en bra värdemätare för oss och nu jobbar vi på inför återstarten av serien med bortamatchen mot IFK Kumla nästa lördag, säger Augar till redaktionen.