Assyriska fortsätter vässa formen

Glada miner efter att Nemrud Awrohum nickat in ledningsmålet på hörna.  [FOTO: Morris Esa].

Glada miner efter att Nemrud Awrohum nickat in ledningsmålet på hörna. [FOTO: Morris Esa].

Lördagen började med en gemensam frukost och fotografering av hela truppen där stämningen var hög och förväntansfull. Målvaktstränaren Johan David stod som en bartender och förberedde allt från pålägg, ägg och gröt. Vilket kungligt mottagande!

Värt att notera är att blott 17-årige Marcus Linday fick debutera och fick förtroendet från start i A-laget. Det är en långsiktig strategi för klubben att ta upp egna spelare från ungdomsleden och ge dem förtroendet tidigt. När väl domaren blåste av matchen denna soliga dag visade Assyriska ett gott humör, laget inledde matchen väldigt bra med ett bra tryck på Lidingö med aggressivt presspel.

- Vi ägde bollen från start och skapade direkt flera bra lägen. Det bästa kom redan i tredje minuten där vår kapten Nemrud Awrohum nickade in ledningsmålet målet efter en fint slagen hörna av Kevin Sharro, meddelar Augar.

Assyriska fortsatte att skapa bra lägen och har många offensiva hörnor på raken. I mitten på första halvlek skapar Assyriska ett fint anfall där Uchenna Ike passar Elis Gillberg som drar på ett kanonskott som träffar ribban. Returen hamnar hos Uche som skjuter rakt i famnen på målvakten.

10 minuter senare får hemmalaget ännu en hörna som blir farlig. Sharro hittar Christian Aphrem på borte ytan som spelar in bollen fint och så nära att Uche sätter 2-0 men efter en tilltrasslad situation lyckas Lidingö rensa bort bollen. I nästa sekvens vinner Assyriska åter bollen efter ett lyckat presspel högt upp i banan genom Uche som försöker hitta Ramez men Lidingöförsvaret står i vägen ännu en gång.

I matchminut 40 försöker vi ställa om snabbt till offensiv attack men uppspelet från Kevin Dyplin blir för kort och rakt på en av motståndarna som upptäcker att målet är fritt och lyckas kvittera till 1-1 från långt håll, nästan mittplan. Resultatet står sig halvleken ut.

- det blev en väldigt bra första halvlek där vi spelar bra och skapar många bra lägen som vi ska göra mål på men är för ineffektiva, sammanfattar Augar.

I halvtid byter Assyriska in fem (!) spelare och bytet gör så att det tar tid för laget att återigen hitta rytmen och komma in i matchen, inledningen av andra halvlek blir också svagare än inledningen av första. I minut 60 har Assyriska ett snyggt anfall som går hela vägen från målvakten Dyplin ända fram tills att bollen sitter i mål genom inhopparen Antonio Yakoub som återigen hittar ett elegant avslut och sätter Assyriska - 2-1 ledning. Kevin Rohlin är det som gör ett fint förarbete och spelar fram Antonio.

Efter ledningsmålet målet är Assyriska med i matchen igen och laget har en bra period där man hotar Lidingö och har ett större bollinnehav. Redan fem minuter efter ledningsmålet har Gabriel Aphrem återigen möjlighet att knorra in ännu en frispark (som han gjorde förra veckan mot Fanna BK) och den frisparken förtjänade ett bättre öde. Lidingös mest rutinerade mittback tvingades lämna muren för att ställa sig i mål och nicka bort Gabbes fina frispark nära mållinjen.

Med cirka en kvart kvar av matchen kom andra kvitteringen efter att Assyriska kommer långt från varandra i försvarsspelet. Lidingö kommer runt på vår vänsterkant och spelar in bollen till en fri spelare som förvaret missar helt. Efter kvitteringen har Lidingö mer boll utan att riktigt skapa något.

Matchen går på övertid och ser ut att sluta oavgjort när Assyriska drar igång ett snyggt anfall. Anfallet börjar hos mittbacken Essel Sampson som passar Gabbe, som förlänger bollen till lillebror Christian Aphrem, som hittar en löpande Yakoub i straffområdet. Lidingöförvaret har ingen annan åtgärd att göra än att kapa Yakoub. Domaren tvekade inte en sekund när han blåste straff, den var solklar. blir kapad och straffen är solklar som Uche sätter säkert i mål. Uchenna Ike klev fram och placerade säker in segermålet till 3-2, det blev hans andra straffmål på två träningsmatcher.

- Det blev sammantaget en stabil insats där vi skapade många fina chanser, men periodvis tappar vi kontrollen och det måste vi jobba bort, sammanfattade Martin Augar segern.