STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 221 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Glada miner efter att Nemrud Awrohum nickat in ledningsmålet på hörna. [FOTO: Morris Esa].

Assyriska fortsätter vässa formen

 

I andra träningsveckan efter sommaruppehållet var det återigen dags för Assyriska att spela träningsmatch. För motståndet stod återigen ett lag från division 2 Norra Svealand, nämligen IFK Lidingö, ett lag som slutade 6:a förra året. Martin Augar och Bashar Asmar fick ännu en chans att vässa formen på deras unga trupp inför seriestarten 8 augusti. Det blev återigen en målrik match.

 

Lördagen började med en gemensam frukost och fotografering av hela truppen där stämningen var hög och förväntansfull. Målvaktstränaren Johan David stod som en bartender och förberedde allt från pålägg, ägg och gröt. Vilket kungligt mottagande!

Värt att notera är att blott 17-årige Marcus Linday fick debutera och fick förtroendet från start i A-laget. Det är en långsiktig strategi för klubben att ta upp egna spelare från ungdomsleden och ge dem förtroendet tidigt. När väl domaren blåste av matchen denna soliga dag visade Assyriska ett gott humör, laget inledde matchen väldigt bra med ett bra tryck på Lidingö med aggressivt presspel.

- Vi ägde bollen från start och skapade direkt flera bra lägen. Det bästa kom redan i tredje minuten där vår kapten Nemrud Awrohum nickade in ledningsmålet målet efter en fint slagen hörna av Kevin Sharro, meddelar Augar.

Assyriska fortsatte att skapa bra lägen och har många offensiva hörnor på raken. I mitten på första halvlek skapar Assyriska ett fint anfall där Uchenna Ike passar Elis Gillberg som drar på ett kanonskott som träffar ribban. Returen hamnar hos Uche som skjuter rakt i famnen på målvakten.

10 minuter senare får hemmalaget ännu en hörna som blir farlig. Sharro hittar Christian Aphrem på borte ytan som spelar in bollen fint och så nära att Uche sätter 2-0 men efter en tilltrasslad situation lyckas Lidingö rensa bort bollen. I nästa sekvens vinner Assyriska åter bollen efter ett lyckat presspel högt upp i banan genom Uche som försöker hitta Ramez men Lidingöförsvaret står i vägen ännu en gång.

I matchminut 40 försöker vi ställa om snabbt till offensiv attack men uppspelet från Kevin Dyplin blir för kort och rakt på en av motståndarna som upptäcker att målet är fritt och lyckas kvittera till 1-1 från långt håll, nästan mittplan. Resultatet står sig halvleken ut.

- det blev en väldigt bra första halvlek där vi spelar bra och skapar många bra lägen som vi ska göra mål på men är för ineffektiva, sammanfattar Augar.

I halvtid byter Assyriska in fem (!) spelare och bytet gör så att det tar tid för laget att återigen hitta rytmen och komma in i matchen, inledningen av andra halvlek blir också svagare än inledningen av första. I minut 60 har Assyriska ett snyggt anfall som går hela vägen från målvakten Dyplin ända fram tills att bollen sitter i mål genom inhopparen Antonio Yakoub som återigen hittar ett elegant avslut och sätter Assyriska - 2-1 ledning. Kevin Rohlin är det som gör ett fint förarbete och spelar fram Antonio. 

Efter ledningsmålet målet är Assyriska med i matchen igen och laget har en bra period där man hotar Lidingö och har ett större bollinnehav. Redan fem minuter efter ledningsmålet har Gabriel Aphrem återigen möjlighet att knorra in ännu en frispark (som han gjorde förra veckan mot Fanna BK) och den frisparken förtjänade ett bättre öde. Lidingös mest rutinerade mittback tvingades lämna muren för att ställa sig i mål och nicka bort Gabbes fina frispark nära mållinjen.

Med cirka en kvart kvar av matchen kom andra kvitteringen efter att Assyriska kommer långt från varandra i försvarsspelet. Lidingö kommer runt på vår vänsterkant och spelar in bollen till en fri spelare som förvaret missar helt. Efter kvitteringen har Lidingö mer boll utan att riktigt skapa något.

Matchen går på övertid och ser ut att sluta oavgjort när Assyriska drar igång ett snyggt anfall. Anfallet börjar hos mittbacken Essel Sampson som passar Gabbe, som förlänger bollen till lillebror Christian Aphrem, som hittar en löpande Yakoub i straffområdet. Lidingöförvaret har ingen annan åtgärd att göra än att kapa Yakoub. Domaren tvekade inte en sekund när han blåste straff, den var solklar. blir kapad och straffen är solklar som Uche sätter säkert i mål. Uchenna Ike klev fram och placerade säker in segermålet till 3-2, det blev hans andra straffmål på två träningsmatcher.

- Det blev sammantaget en stabil insats där vi skapade många fina chanser, men periodvis tappar vi kontrollen och det måste vi jobba bort, sammanfattade Martin Augar segern.

STARTELVAN
Kevin Dyplin (mv)
Lukas Johansson (60)
Essel Sampson
Nemrud Awrohum (K) (46)
Kevin Sharro (46)
Ramez Matti (65)
Elis Gillberg (46)
Marcus Linday (46)
Uchenna Ike
Benjamin Fadi (46)

AVBYTARE
Nahir Saliba (mv)
Malte Häggqvist (mv)
Adi Tahirovic (46)
Kevin Rohlin (46)
Gabriel Aphrem (46)
Rany Georgis (46)
Antonio Yakoub (46)
Eufray Barmousa (60)
Alexander Jacob (65)

 

 

Publicerad: 26 jul 2020 i kategorin Senior

Skribent: Redaktionen

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Årets bottennapp inkasserades mot Piteå
Senior 19 jun 2021 av Redaktionen
Kollektiv baksmälla gav förlust
Senior 12 jun 2021 (22:00) av Mrad Barsom
500 åskådare är välkomna imorgon
Nyheter 11 jun 2021 av Redaktionen
Första matchen avklarad för damerna: "De var överlyckliga"
Damer 6 jun 2021 (23:00) av Emanuel Barmasi
Skadedrabbat Assyriska föll mot Gefle
Senior 4 jun 2021 av Redaktionen
Kära publik, nu är ni välkomna!
Nyheter 1 jun 2021 (16:00) av Redaktionen
Sent avgörande lyfter Assyriska FF
Senior 30 maj 2021 (11:00) av Mrad Barsom
Totalt publikstopp mot Hudiksvall FF
Nyheter 28 maj 2021 av Redaktionen
Vi sörjer ungdomstränaren och föräldern Ninos "Ashuri" Minasson
Nyheter 26 maj 2021 (19:00) av Redaktionen
Segersviten bruten i Umeå
Senior 24 maj 2021 av Mrad Barsom
Hattrickhjälten Yakoub frälste Assyriska
Senior 16 maj 2021 (23:00) av Mrad Barsom
Ländin inför Dalkurd FF: "För mig är det vilken match som helst"
Senior 13 maj 2021 (19:00) av Emanuel Barmasi
Krigarinsats gav tre tunga poäng
Senior 8 maj 2021 (21:00) av Mrad Barsom
Tamt när Assyriska FF föll igen
Senior 3 maj 2021 av Mrad Barsom
Första vinsten inger hopp
Senior 27 apr 2021 (10:00) av Mrad Barsom
Fortfarande motvind
Senior 19 apr 2021 av Mrad Barsom
Ett fall framåt
Senior 11 apr 2021 (23:00) av Mrad Barsom
Kollektiv kollaps i premiären
Senior 6 apr 2021 (15:00)
Ännu en premiär utan publik
Nyheter 5 apr 2021 av Redaktionen
Den flygande holländaren har landat i Södertälje
Senior 3 apr 2021 (06:00) av Mrad Barsom

ERBJUDANDE

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta