Assyriska vände träningsmatchen

Gabriel Aphrem fick knorra in en snygg frispark i träningsmatchen mot Fanna BK.  [ARKIVFOTO: Morris Esa]

Gabriel Aphrem fick knorra in en snygg frispark i träningsmatchen mot Fanna BK. [ARKIVFOTO: Morris Esa]

I första halvlek saknades både energi och ett fungerande passningspel från Assyriskas sida. Redan efter 3 minuter tappar Assyriska bollen centralt i banan och gästande Fanna BK skapar en farlig chans som Nahir räddar elegant.

Efter 11 min spel är vi alldeles för sena i en situation som leder till frispark starx utanför vårt straffområdet och 0-1 är ett faktum, snyggt placerat i mål där Nahir är chanslös. Det tidiga bortamålet lyckades inte väcka hemmaspelarna utan redan efter 17 minuter kommer 0-2. Målet är återigen ett resultat av felpass centralt i banan.

Assyriska börjar sakta ta sig an matchen och har 3 hörnor inom loppet av 5 min. På en av hörnorna blir Lukas nerdragen av målvakten och domaren blåser straff som Uche sätter säkert i mål. 1-2 och nu är vi med i matchen och har bra bud att kvittera genom både Elis och Alex, som lobbar bollen men motståndarna rensar på mållinjen.

- Vi gör sammantaget ingen bra första halvlek, kommenterar huvudtränare Martin Augar.

Till andra halvlek kommer vi Assyriska med ny energi och får en någorlunda bättre start men blir återigen återigen straffade på ett nytt misstag och 1-3 i baken. Dock skulle matchen vända helt efter ett trippelbyte runt min 65 som ger oss hemmalaget helt annan dimension, spelet utan boll blir betydligt tydligare och flera spelare hotar med passningar samt löpningar framåt. Reduceringen började med att Christian hittade en löpande Antonio som får till ett elegant avslut och 2-3 är ett faktum.

Assyriska börjar äga mer boll nu och skapar flera chanser och i 70 min hittar Rany en fin diagonal boll på Christian som snyggt klipper till i steget och kvitterar till 3-3. Kort därefter får Kevin Sharro sitt andra gula och vi fortsätter matchen med en man mindre, precis när vi började få kontroll på matchen.

Men sista ordet var inter riktigt sagt. Med 5 minuter kvar på klockan får Assyriska en frispark 10 m utanför straffområdet, Gabriel kliver fram och knorrar in ledningsmålet riktigt snyggt. Fanna BK kunde ha kvitterat på övertid men, som så många gånger tidigare, var muren Nahir där och räddade segern för sitt Assyriska.

- Vi var som sagt inte tillräckligt bra i första halvlek, men rättade till det i andra halvan. Vi krigar på, visar karaktär och avslutar riktigt bra i en match som var lite stökig och innehöll flera gula åt båda lagen och tyvärr ett rött kort för oss, säger Martin Augar.

Nästa träningsmatch spelas mot IFK Lidingö lördag 25 juli kl 13:00 på hemmaplan.