Bashar Asmar: Assyriska har gett så mycket till folket

Bashar i premiärmatchen mot Åtvidabergs FF (4-1). FOTO: Morris Esa

Bashar i premiärmatchen mot Åtvidabergs FF (4-1). FOTO: Morris Esa · Foto: Morris Esa

Fyrtioett år gammal har Bashar Asmar följt Assyriska som supporter hela sitt liv bokstavligt talat. Han brinner för klubben som få andra gör och ska försöka sprida sin kärlek och kunskaper vidare nu när moderklubben behöver dem som mest. Bosatt i Sollentuna sedan många år tillbaka har han inte tummat ett dugg på sin lojalitet.

Bashar är utbildad FIFA tränare där han innehar C och B nivå med A (Advance) i sikte. Målet är att klättra i hierarkin och så småningom träna på elitnivå som huvudtränare, på hemmaplan eller utomlands. Det som fick Bashar att skriva på för Assyriska var helt enkelt den nya långsiktiga satsningen där klubben försöker få till ett modernt tänkande kring frågor som kretsar runt själva fotbollen.

- Självklart har det alltid varit AFF som gällt, det gör hela saken enklare, tillägger Bashar.

Bashar fortsätter när frågorna haglar. Hans syn på nuvarande trupp är väldigt positiv då mixen är balanserad.

- Många unga talanger och några stöttepelare från tidigare år. Kvalitetsmässigt håller laget en hög högsta nivå och jobbar på att minska dalarna. En balans som i år måste maximeras då serien är kort där varje poäng är vital. Samarbetet med Martin Augar funkar alldeles utmärkt då vi har samma syn på fotbollen och kommer väl överens utanför fotbollens ramar. Får även tillägga att målvaktstränaren Johan David är en oerhört fin kille med mycket kunskap. Vi tre kommer helt enkelt bra överens, säger han.

Innan vi avslutar med en hälsning till supportrarna där ute tar vi några korta frågor...

Vem är du mest imponerad av i dagens trupp?
- Alla har imponerat på mig men om jag måste välja så får det bli Antonio Yakoub.

Tar vi klivet upp i år?
Förhoppningsvis, i alla fall topp tre.

Tuffaste konkurrenter?
- Forward, Åtvidaberg och Tyresö

Personliga favoriter...
Spelare - Maradona, han är fotboll.
Maträtt - Kutle
Förebild - Alex Ferguson
Lag - Assyriska och Manchester United

Så till slut har vi hamnat här, vad vill du hälsa alla supportrar?
- Jag vet att alla säger samma saker, jag kommer säga ungefär likadant med ett tillägg. Att supporterna betyder något oerhört är inget att diskutera, bara titta på dagens fotboll nu när läktarna är tomma. Passionen och pulsen gör helheten. Mitt tilläg är att vi inte är Manchester United eller Milan därför behövs denna passion även runt laget där fler engagerar sig i klubben. Assyriska har gett så mycket till folket, som en förälder till sina barn. Dags nu att barnen ställer upp för modern.

Och ditt favoritminne?
- Oj, det är många men cupfinalen mot Elfsborg går nog till historien. Där såg man vilket engagemang folket har och hur vi bokstavligt körde över klassiska Elfsborg med många års historik på läktarna. Det klass skillnad. Men om jag ska sammanfatta ett minne som hela tiden återkommer och inte bara en enskild händelse får det bli dagarna då Bårsta IP luktade grillrök och kärleken flödade.
Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩