Stödet är inte tillräckligt

BLI MEDLEM HÄR

Vi har länge gått och väntat på fördelningen av de 500 miljoner kronor som regeringen gett Riksidrottsförbundet att fördela på landets cirka 20 000 föreningar. Vi hade förhoppningar om att dessa skulle på något sätt rädda vårt verksamhetsår, men innerst inne kände vi hela tiden oro över att vi skulle få småpengar som inte skulle göra särskilt stor skillnad.

Igår kväll kom så beskedet att Assyriska FF tilldelas 437 000 kr, och visst det är inga småpengar men det är långt ifrån det vi ansökt om. Vi har fått cirka 40% av det vi ansökt för och har således ett tapp på 60% som vi ska försöka kompensera på andra sätt för att klara årets budget.

Coronapandemin sätter oss och våra sponsorer på hårda prov, t o m vår största huvudsponsor Scania har flaggat för oss att det inte med all säkerhet vet hur de kommer att gå med vår sponsring i år. Den är "pausad" och har varit det sedan mars månad.

Om man även tar i beräkningen att AstraZeneca redan i höstas flaggade för att företaget skulle halvera vår sponsring i år så kan bara gissa vilken dålig sits som klubben befinner sig i. Två av tre huvudsponsorer som halverar och pausar sin sponsring kan skada vilken storklubb som helst, tänk då vad den betyder för en division 2 förening.

För att sätta detta i perspektiv behöver vi drygt 600 000 kr till, här behöver supportrar och sponsorer försöka bidra med det de kan. Idag måste vi alla dra vårt strå till stacken och vi känner att en stor majoritet av klubbens supportrar har råd med att rädda året, alla kan bidra med något. Club 1974 kostar endast 165 kr/mån och får ses som en minimal insats för klubben i vårt hjärta.

Spelarna och ledarna har i år gjort allt för att hjälpa klubben, deras insats har varit att avstå två hela månadslöner. Vi är otroligt tacksamma för detta och de förtjänar all vår kärlek och respekt. Men vi måste alla rannsaka oss själva; vad är vår insats för klubben i vårt hjärta?

Stödet från Riksidrottsförbundet är bra, men långt ifrån tillräckligt. Du kan göra det tillräckligt med minsta möjliga insats.

Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩