Minsta möjliga insats

Assyriska efterfrågar er alla i dessa svåra tider. Med en liten insats kan var och en av oss bidra med en avgörande insats. Det är dags att visa sitt stöd och hjälpa klubben.  [FOTO: Morris Esa].

Assyriska efterfrågar er alla i dessa svåra tider. Med en liten insats kan var och en av oss bidra med en avgörande insats. Det är dags att visa sitt stöd och hjälpa klubben. [FOTO: Morris Esa]. · Foto: Morris Esa

Var med och rädda klubben i ditt hjärta! Följ länken och bli medlem på några sekunder...BLI MEDLEM NU!

I skrivande stund har Assyriska FF, med två seriematcher avverkade, tagit sommaruppehåll. Laget är i träning igen nu på måndag 13 juli och innan serien kommer igång med bortamatchen mot IFK Kumla 8 augusti ska vi hinna med tre viktiga träningsmatcher. Vi behöver få den viktiga matchformen inför höstavslutningen. Elva matcher återstår i årets enkelserie där alla lag möts endast en gång.


I år blev ingenting som vanligt - en premiär i mitten på juni och en halverad serie som till en början kommer att spelas utan publik. Vad vi däremot har försökt göra är att förbereda oss precis som vanligt. Vi har fortsatt satsa på vår ungdomssektion och vi har byggt ett A-lag som skall placera oss i toppen även detta år och vi har tagit kostnader för detta. Alla kostnader som tagits var precis innan pandemin tvingade landet i skarpt läge och fick oss att börja ställa in aktiviteter som under ett vanligt år skulle gett klubben intäkter.

Innan detta virus satte många av våra sponsorer i ekonomiska svårigheter hade AstraZeneca redan i höstas bestämt att halvera sin sponsring till klubben. Scania meddelade även i mars att all verksamhet kommer att pausas, även vårt samarbetsavtal som vanligtvis blir klart under våren. Och än idag vet vi inte var Scania kommer att stå när deras verksamhet återgår till normalläge i september.

Allt detta sammantaget medför att Assyriska ekonomiskt sett kommer att uppleva sitt svåraste år någonsin. Vi vet om den extraordinära situationen som hela samhället, ja hela världen, befinner sig i. Vi kommer att vara starkt beroende av att våra ungdomslag betalar sina medlemsavgifter i tid, att Södertälje kommun fortsätter ge oss avgiftsfria månader efter sista juni.

Det som hittills räddat klubbens ekonomiska situation och varit största faktorn till att vi precis håller huvudet över vattnet är att våra A-lags spelare och ledare avstått två månadslöner att vi delvis lyckats med vår ansökan om kompensationsstöd. Våra A-lagsspelare och ledare förtjänar all heder för sin insats, de förstod tidigt att klubben var i svår nöd när vi ställde frågan om de kunde hjälpa oss. Det var inga tveksamheter från deras sida att göra sin insats för klubben, vilket innebar två månader utan lön. Stort tack till er, ni är värda all heder, kärlek och respekt.

Spelare, ledare och styrelse har gjort allt vi kan och fortsätter kämpa för att hålla skeppet flytande. Men vi behöver mer hjälp då vi märkt en drastisk minskning i antalet Club 1974 medlemmar. Club 1974 är en viktig faktor för Assyriskas framgång, våra supportrars minsta möjliga insats bör vara att betala in sitt medlemskap i Club 1974. I år är det viktigare än någonsin, då många av våra småföretagare lider svårt, i år hänger räddningen istället på många fler enskilda supportrar.

Ju fler betalande medlemmar vi är desto mindre blir trycket på några få. Idag har vi pensionärer, studenter och nyanlända som betalar 165 kr/månad genom autogiro för att stötta klubben i sitt hjärta. Därför uppmanar vi våra supportrar, vars hjärta klappar för fotboll och för Assyriska, att bidra med denna minsta möjliga insats.

Om pensionärer, studenter och nyanlända har råd med detta så har även löntagare och företag råd. Hjälp oss klara vårt verksamhetsår och låt inte AstraZenecas beslut tillsammans med Corona sätta oss i ännu större ekonomiska svårigheter än de vi redan befinner oss i. Din minsta möjliga insats kan betyda exakt allt för klubben i ditt hjärta just i år.

Var med och rädda klubben i ditt hjärta! Följ länken och bli medlem på några sekunder...BLI MEDLEM NU!

Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩