Augar om seriestarten: "Jag skulle ha uppskattat nyheten betydligt tidigare"

Augar ser fram emot seriestarten den 14 juni kl 17:00 mot Åtvidabergs FF. [Foto: Morris Esa].

Augar ser fram emot seriestarten den 14 juni kl 17:00 mot Åtvidabergs FF. [Foto: Morris Esa]. · Foto: Morris Esa

Idag kom Folkhälsomyndigheten ut med nyheten om att reserestriktionerna lyfts vilket betyder att serien startar 14 juni. Hur känns det?

- Det känns bra, tycker jag. Det känns bra utifrån att säsongen verkligen är igång och att vi får tävla. Sedan så är förutsättningarna inte alls optimala utifrån att vi inte har spelat match på flera veckor, men jag antar att läget är samma för alla. 

 

Skulle du vilja ha nyheten tidigare?

 - Jag skulle ha uppskattat nyheten betydligt tidigare, absolut. Nu är det lite mer pang på att man släpper restriktionerna och att det blir premiär. Det kommer att bli nervkittlande, vi hoppas självklart på det positiva, men absolut hade vi önskat ha nyheten betydligt tidigare.

 

Hur reagerade truppen på nyheten?

 - Jag tycker att det blev en positiv energi ändå att nu har man äntligen något att se fram emot. Det märkte jag under träningen där tempot höjdes, kvaliteten har vi alltid haft tycker jag men tempot höjdes rejält, närkamperna blev tuffare och alla tänkte att nu måste vi höja oss och det märktes ikväll, kan jag säga.

 

Senast Assyriska spelade en träningsmatch var 21 mars mot Enskede IK (0-1) på Södertälje Fotbollsarena. Augar menar att det kommer vara annorlunda att spela utan en träningsmatch i benen sedan dess. 

 

- Jätteannorlunda att inte ha spelat en träningsmatch på flera veckor för att sedan tävla. Jag tror till hundra procent att man vet vilken typ av karaktär det blir under en match. Det är väl det.

 

Det svenska fotbollsförbundet gick ut med att det fanns en möjlighet för klubbar att komma överens om en uppskjutning av tävlingsmatch till efter sommaruppehållet, dock är det inget som Augar har övervägt. 


- Vi är inställda på att köra igång direkt den 14:e och går hundra procent utifrån det. Det är inga tveksamheter. 

 

Det är inget ni kommer lyfta upp med Åtvidabergs FF?

 - Nej, nej.

 

Hur är statusen i laget?

 

- Statusen är ändå bra, okej tycker jag. Vi har inga större skador eller skavanker, det är väl någon som är sjuk här och där, någon som har halsont och med tanke på läget har vi sagt att man ska hålla sig borta, annars har vi fått tillbaka alla och vi tränar på. 

 

- Hur tror ni att utebliven publik påverkar er?

 

Det är klart att vi vill ha med oss vår publik, vi har trots allt för nivån mycket publik och det hjälper oss otroligt mycket när de är på plats. Tyvärr får de inte uppleva det nu vilket är jättetråkigt, jag tror helt klart att vi tappar kraft av det, så är det. 

 

Har du en startelva klar i dina tankar?

 

- Litegrann, sen är det jättesvårt. Vi har inte fått grabbarna att konkurrera ut varandra på ett bra tag, så att det finns saker att fylla på, definitivt. Några positioner känns klara medan några andra känns inte alls hundra procentigt klara.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩