Övertygande seger för P08 mot Kallfors

Assyriska P08 bjöd på teknisk fotboll med många mål i 8-4 segern mot ett år äldre Kallfors från Järna.  [FOTO: Redaktionen}

Assyriska P08 bjöd på teknisk fotboll med många mål i 8-4 segern mot ett år äldre Kallfors från Järna. [FOTO: Redaktionen} · Foto: Redaktionen

Genom ett regnigt Europa sjöng Tomas Ledin på 90-talet och visst regnade det även idag. Ruggigt väder där man verkligen skulle kunna tro att gårdagens värme och sol inte hörde till denna vecka. Trots vädret och det piskande regnet är det verkligen en frihetskänsla att samhället börjar öppnas upp då rådande pandemi haft ett stadigt grepp om folks liv.

Folk har börjat anpassa sig så som människan oftast gör och tog sig till dagens match mellan Kallfors pojkar födda 07 mot ett Assyriska som kom till Järna med sina pojkar födda 08. Kallfors som storsatsar inom organisationen mot ett klassiskt Assyriska som även de storsatsar för en ny resa med nya riktlinjer där kärnan och framtiden ska kombineras mot långsiktiga mål inom hela föreningen.

Redaktionen passade på att följa och dokumentera den viktigaste pusselbiten i vår verksmahet, vår ungdomsfotboll och dess utveckling. När domaren för dagen blåste i visselpipan tog Assyriska tag i händelserna utan att riktigt släppa taget. Chanserna radades upp på löpande band och väldigt tidigt tar man även ledningen som bara utökas successivt. Till första pausen stod det 0-4 med mersmak. Att tillägga så spelas matchen i formatet 3x25 minuter.

Assyriska spelade en fröjdfull fotboll med klara linjer och väldigt mycket kombinationsspel där löpningarna avlöste varandra. Man har även en väldigt hög press och stor mogenhet i sitt spel. Man kan se att tränarna Ali Heamed, bror till Assyriskalegendaren Ghassan, samt Robert Sharro satt en klar riktlinje på grundspelet.

Innan matchen förväntade jag mig inte så mycket men efter att ha lämnat blev jag oerhört imponerad. Slutresultatet skrevs till 4-8 men Assyriska kunde göra minst fem mål till. Skönt att se glädjen hos föräldrarna och hur laget agerar på plan. Lite trötthet och dålig fokus på slutet får man räkna med. På det stora hela är segern odiskutabel och välförtjänt dessutom baserad på en mycket teknisk fotboll.

Assyriska som klubb har bidragit med ovärderliga stunder under en lång tid, detta hoppas jag ska fortsätta. Idag såg vi en glimt på vad klubben går för. Låt oss gemensamt nå målet.

Resultat 4-8
AFF Målskyttar

Iliam Sharro (k)
Ahmad Raouf  x3
Ninos Issa  x2
Nhome Danyel
Leandro Mansour

FÖLJ P08 PÅ INSTAGRAM: assyriskaffp08u12
Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩