Assyriska satsar på sin ungdomsverksamhet

Alessandro Pereira tar över ungdomslaget P15.  [FOTO: P15]

Alessandro Pereira tar över ungdomslaget P15. [FOTO: P15]

Tidigare i år anslöt Stefan Batan som sportchef för klubben och samtidigt gjorde en annan spektakulär f d vänsterback, Alessandro "Alex" Pereira, comeback i Assyriska FF. Denna gång som ungdomstränare för P15. Detta är en medveten strategi från klubbens sida.

- Det är viktigt att klubben dels tar hand om sina gamla trotjänare och dels är det viktigt för våra unga spelare att få kompetenta och meriterade ledare som de kan se upp till, spelare som började sin karriär i Assyriskatröjan, meddelar Moussa Esa, ordförande för klubben.

Pereira har en lång och framgångsrik fotbollskarriär. Förutom Assyriska har han även representerat Örgryte IS, Syrianska FC, AFC Eskilstuna och AIK. Under karriären har han haft många välkända och erkända tränare som bl a dagens förbundskapten Janne Andersson och Rikard Norling som tränat Assyriska, AIK och Malmö FF.

Nu är Pereira återigen tillbaka i Assyriska, denna gång som tränare för Assyriskas femtonåringar. Pereira som till vardags jobbar på Scania har ett sanslöst fotbollsintresse och engagemang. Han har många idéer och tydliga åsikter om hur fotboll ska spelas och hur barn i den här åldern ska träna för att utvecklas.

- En tydlig spelidé och en bra organisation ute på planen är en förutsättning redan i den här åldern. Vi ska spela en bra "possesion"-fotboll. Vi ska helt enkelt försöka äga mycket boll och spela oss fram till målchanser. Samtidigt måste vi vara aggressiva och jobba med snabb återerövring av boll och omställningar, förklarar Pereira.

Efter ett par månader med P15-laget har Pereira fått tillbaka suget efter fotbollen. Alex har en hög ambitionsnivå och är tydlig med att han vill satsa på sin tränarkarriär på högre nivå i framtiden och helst i Assyriska.

- Fotbollen har gett mig så mycket och har format mig som individ. Jag vill gärna ge tillbaka till klubben som gav mig chansen till att bli en professionell fotbollsspelare i Sverige. Assyriska är och har alltid varit mitt lag. Det är här jag känner mig hemma, säger Pereira med stolthet i rösten.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩