Ike klar för Assyriska FF: "Jag ska fokusera på att vinna skytteligan"

Uchenna Ike ser fram emot den nya säsongen. [Foto: Redaktionen]

Uchenna Ike ser fram emot den nya säsongen. [Foto: Redaktionen]

Välkommen till klubben! Hur känns det?

- Tack så mycket, det känns bra att skriva på för Assyriska. Laget har ambitioner att ta klivet upp till division 1 och jag har velat spela för en klubb som har dem ambitionerna. 

 

Vad övertygade dig att skriva på för klubben?

- Jag spelade mot Stefan Batan i division 1, han är en riktigt bra spelare. Jag har även tittat på flera klipp på honom. När han ringde mig och berättade om klubbens planer för säsongen så övertygade han mig. Jag ville helst spela högre upp men när jag hörde av Stefan kring klubbens ambitioner så blev jag övertygad att hjälpa klubben ta klivet tillbaka.

 

"Uche" berättar hur han är som spelare.


- Jag är en snabb och stark spelare som gillar att springa i djupled. Jag gillar att vara en pina för försvararna. Jag gillar inte att stå på samma ställe hela tiden, jag föredrar att få försvararna att springa så mycket som möjligt. 

 

Ike förklarar hur ålder inte har en betydelse på plan utan att allt handlar om hur mentalt redo en spelare är. 


- Jag har spelat i division 1 i flera år och jag kan säga att fotboll inte handlar om att vara ung eller gammal. Jag tycker att allt handlar om det mentala och vad en spelare kan leverera på planen. Vissa kan tro att ålder har en stor betydelse, det gör det inte. Det handlar om att ge sitt allt på plan. Jag har tränat med laget och dem yngre spelarna under en tid nu och tycker att killarna är bra.

För att lyckas måste man vara seriös på planen och inte tro att vi är här för skoj skull, detta är en tävling, detta är en säsong, så vi måste alla göra allt vad vi kan för att nå toppen. Som en av dem äldsta spelarna i laget kommer jag göra mitt bästa för att hjälpa laget. Misstag sker i fotbollen, dock vill jag inte att de ska känna att de inte är tillräckligt bra, sådana saker sker och jag ska försöka ge dem självförtroendet så att de lyckas. 

 

Har du hunnit bekanta dig med omklädningsrummet?

- Vi har inte tränat så mycket på grund av viruset, men vi får acceptera läget. Alla i fotbollen talar samma språk så det tar inte lång tid att anpassa sig. Alla i omklädningsrummet är trevliga och hälsar på mig för att sedan fokusera på träningen.

 

Hur håller du igång nu under dessa tider?

- Jag har alltid tränat individuellt utöver lagträningarna. Jag går på en joggingrunda varje morgon, jag tränar alltid för att hålla igång kroppen och vara i bra form. Just nu så måste man vara i bra form hela tiden, man vet aldrig hur det blir med denna situation. Man måste vara i så pass bra form att man ska vara redo även om säsongen skulle starta imorgon. 

  

Vad har du för personliga målsättningar denna säsong?

- Varje säsong har varit att uppnå något, vare sig det är att ta klivet upp med ett lag eller vara skyttekungen i divisionen och det ska jag fokusera på även denna säsong. Assyriska vill bli uppflyttade och bygger ett lag som skall klara av utmaningen, så det kommer vara ambitionen denna säsong. 

 

Det ändrade spelschemat innebär att Assyriska endast spelar 13 matcher denna säsong. Ike förklarar varför han föredrar en längre säsong och hur detta ändra förutsättningarna för samtliga lag i divisionen.

 

- Jag föredrar 26 matcher då vi har fler chanser under säsongen. Med endast 13 matcher tror jag att det kommer vara tuffare, nu måste alla vara i toppform och undvika skador då man behöver startelvan intakt. Allt kan hända under dessa 13 matcher och man har inte råd med att förlora någon match eller poäng. Alla måste ge sitt bästa under dessa matcher eftersom det inte finns en chans till revansch.

 

Har du ett meddelande till fansen?

- Ja, självklart. Utan fansen finns det ingen fotboll, jag ber er om ert stöd varje match för vi behöver er. Vi kommer göra allt i vår makt för att göra er glada.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩