Övertygande seger när Assyriska bjöd på målkalas

Både anfall och försvar var på topp när Antonio Yakoub blev tvåmålsskytt och Nemrud Awrohums backlinje endast släppte in ett mål.  [FOTO: Morris Esa]

Både anfall och försvar var på topp när Antonio Yakoub blev tvåmålsskytt och Nemrud Awrohums backlinje endast släppte in ett mål. [FOTO: Morris Esa]

Efter en veckas vila så var det dags igen att snöra på skorna för match på arenan. Efter allt som händer ute i världen på grund av coronavirusets framfart så är Assyriskas matcher en komfortabel zon där dem flesta fortfarande hälsar som man gjorde för några veckor sen. Just komfortabel skulle dagens match visa sig bli på alla sätt och vis.

Bortalaget Enköping SK hade inget att sätta emot Assyriskas framfart.  Jag hade inte ens hunnit öppna mitt anteckningsblock när Benjamin Fadi lobbade in ledningsmålet, påpassligt framme när Enköpings försvar slarvat rejält. 2-0 målet skulle också Benjamin Fadi regissera då han fint tar ner ett för långt inlägg, spelar in bollen som ger Amani Birigey ett friläge, målvakten räddar men lämnar retur till Antonio Yakoub som sätter dit tvåan.

Under första halvlek skapar Enköping en enda chans, ett bolltapp av Assyriska som leder till ett farligt avslut. Innan pausvilan hinner Assyriska utöka ledningen på en nick av Benjamin Fadi som gör sitt andra mål för dagen. Framspelningen stod Eufrat Barmousa för, ett underbart inlägg som var rent godis för tittarna på läktaren.

Enköping ryckte upp sig till den andra halvleken. De flyttade laget högre upp och försökte pressa. Det resulterade i ett stolpskott och sen även en reducering på en klassisk tåpaj. Efter det orkade inte Enköping riktigt ge detta en ärlig chans. Assyriska svarade med två träffar i trävirket. Båda avsluten signerade inbytte Alexander Jacob som gjorde ett mycket piggt inhopp.

Med timmen spelad rinner Ramez Matti som kvicksilver, genom halva Enköping och serverar Antonio Yakoub som i sin tur lägger bollen i öppen bur efter lite trassel. Två tvåmålsskyttar bådar gott till seriepremiären. Matchen domineras kraftigt av hemmalaget som borde gjort fler mål vid det här laget. Det skulle till slut komma ett femte mål, Alexander Jacob med assist till Christian Aphrem som dunkar in avslutet bakom en chanslös bortakeeper.

I stort sett gjorde Assyriska en bra prestation mot ett ganska håglöst Enköping. Första vinsten för året, med  fem gjorda mål och några intressanta provspelare som verkligen visade klass kan detta bli riktigt bra. Återstår att se när Boris Lejvar gör sin första minut.
Skribent:Mrad Barsom