Flera spelare saknades när Assyriska föll

Kevin Rohlin visade stor stabilitet matchen igenom både defensivt och fina offensiva instick.  [FOTO: Morris Esa]

Kevin Rohlin visade stor stabilitet matchen igenom både defensivt och fina offensiva instick. [FOTO: Morris Esa]

Matchen började i ett lugnt tempo och behöll samma status matchen ut. Även två nya provspelare fick visa upp sig för den tappra publikskaran som tagit sig till arenan denna lördagseftermiddag. Första riktiga läget får Stocksund på ett friläge i den 20:e minuten som Nahir Saliba gör en räddning på. Dock skulle första ordet gå till Assyriska då Alexander Jacob påpassligt placerar in en passning av den ena provspelaren Precious Johnson.

Fram till halvlekens sista minuter väger matchen fram och tillbaka utan någon struktur, sedan får Stocksund först ett mål bortdömd hel korrekt för offside och bara sekunderna efter också kvittera till 1-1 på halvlekens sista spark. Ett mycket fint mål måste tilläggas.

Andra halvlek kanske inte ska kommenteras överhuvudtaget då Assyriska såg väldigt bleka ut. Närkamperna, anfallsspelet och det som mest förvånar mig viljan lös i sin frånvaro. Bortaledningen i matchminut 52 kom på ett slarvigt sätt där vår yngste målvakt tappar in ett löst distansskott mellan benen, man ser dock att Malte har stora kvalitéer som kan göra honom till en stor målvakt i framtiden. Bara några minuter efter gör även Stocksund 1-3 på en hörna som nickas in tack vare en slarvig rensning i gröten. Två mål som helt klart borde och kunde ha undvikits.

Innan matchen hinner blåsas av får Assyriska ytterligare några halvchanser samt ett riktigt bra läge för Alexander Jacob igen. Denna gång räddas avslutet av målvakten.

Summerar man insatsen trots att det är en träningsmatch skulle jag säga att vi ligger lite efter i flera moment. Självklart ska man ha i åtanke att truppen är ung men förväntningarna ska vara högre. Till matchen hade vi mycket sjukdomar/skador och listan blev längre då Linus Hillemar fick utgå skadad redan i matchinledningen.

Huvudtränare Martin Augar analyserar dagens insats och förklarar varför laget förlorade.

- Vi tappar organisationen i laget och gör individuella misstag vilket kostade oss matchen.

Trots förlusten hittar Martin positiva aspekter med lagets spel.

- Vi gör en bra första halvlek och jag var främst nöjd med vårt presspel. Vi skapade en massa chanser och gör det förtjänta ledningsmålet

Martin blickar framåt och hoppas på att de rutinerade spelarna kommer tillbaka så fort som möjligt.

- Vi startar med ett väldigt ungt lag idag och saknar 5-6 ordinarie spelare som bidrar med sin erfarenhet, vi hoppas på att få dem tillbaka så fort det går.

Extra plus för Alexander Jacob som kom i bra lägen och jobbade på så gott det gick, även beröm till Kevin Rohlin som såg väldigt stabil ut matchen igenom. Vi tar nya tag och laddar inför nästa uppgift där vi tar emot IFK Lidingö den 22:a februari.
Skribent:Mrad Barsom