Alarcon ska höja medvetenheten för kost och träning

Träningskonsulten Richard Alarcon kommer att följa Assyriskas P15 lag en gång i månaden under säsongen.  [FOTO: Redaktionen]

Träningskonsulten Richard Alarcon kommer att följa Assyriskas P15 lag en gång i månaden under säsongen. [FOTO: Redaktionen]

Vad var tanken med föreläsningen?
- Syftet är att tydliggöra, för barn och föräldrar, vikten av bra kost och kompletterande träning, i synnerhet i tonåren. Det är viktigt att förutom träningen även äta och sova rätt. Återhämtning är en pusselbit som vi annars inte brukar prata mycket om. Tanken var också att, nu när vi hade en expert på området på plats på kansliet, passa på och försöka få med fler lag och ledare, säger Bülent Aho lagledare för P15.

Kommer detta att följas upp med flera tillfällen?
- Tack vare Dante Caggiani som tränar vårt lag har vi nu ett samarbete med Richard Alarcon, som kommer att följa laget under hela året. Vi är väldigt tacksamma för att Richard, helt ideellt, tar sig tid för våra barn. Han  kommer att vara på plats på träningarna någon gång i månaden och ha en kontinuerlig dialog med tränaren. Dessutom kommer han att vara involverad i upplägget av fys-träningen. Parallellt kommer han att betona vikten av bra kost och återhämtning. Det här gäller ju inte bara våra fotbollsspelande barn, utan är ett högaktuellt ämne för alla och i olika sammanhang.

Vad tror ni uppmärksammades mest av spelarna?
- Det var väldigt kul att se och höra barnens intresse och engagemang. Det fanns ju en farhåga att det skulle kunna bli för teoretiskt. Men Richard involverade dem hela tiden genom att ställa frågor. Det visade sig också att barnen var väldigt nyfikna och ställde många egna frågor. Det handlade mycket om vad som är bra att äta, vad ska man tänka på inför matcher, hur bygger man uthålliga muskler och, lite förvånande att det kom från barnen - hur undviker/förebygger de skador? Det var en helt klart lyckad aktivitet. Vi ser fram emot det fortsatta samarbetet med Richard, avslutar Aho.


Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩