Boris Ljevar skall tillföra rutin och erfarenhet

"Jag är visserligen högerfotad men min vänster är klart bättre än Batans höger", skämtar Boris Ljevar, som ska förstärka Assyriskas innermittfält.  [FOTO: Emanuel Barmasi]

"Jag är visserligen högerfotad men min vänster är klart bättre än Batans höger", skämtar Boris Ljevar, som ska förstärka Assyriskas innermittfält. [FOTO: Emanuel Barmasi] · Foto: Emanuel Barmasi

Boris Ljevar som varit i Västerås SK huvuddelen av sin seniorkarriär kom inte överens om en förlängning och var plötslig utan tydlig klubbadress. Han hade några funderingar kring var han skulle spela. Vissa av alternativen innebar att han skulle spela på en högre nivå och behövde flytta, vilket han av familjeskäl inte kände för att göra. Då fick han ett oväntat samtal.

- När Stefan (Batan, red. anm) ringde var det naturligt att jag valde att lyssna på hans förslag. Jag lärde känna Stefan i Västerås SK och vi kom nära varandra. Även om det är några steg ner så hittade jag anledningar som gjorde mig motiverad. Stefan Batan var den som initierade kontakten men även Assyriska FF som klubb som jag har spelat mot flera gånger. Det är en klubb som inte hör hemma i division 2. När jag väl kom till klubben för att lyssna på deras erbjudande så övertygade de mig och gjorde mig mer motiverad. Väl efter att jag hade lämnat mötet så gjorde jag det med en positiv känsla. På mötet fick jag en tydlig bild av vart klubben vill ta vägen och jag vill vara en viktig del i den resan.

Hur är du som spelare?
- Jag jobbar hårt, en lojal spelare och gör det tränaren säger åt mig att göra. Jag anser mig själv ha bra fötter och spelförståelse. 


Stefan Batan jämför dig med Dennis Östlundh, vad anser du kring den liknelsen?

- Jag mötte Dennis under mina yngre år och det var en jättebra spelare för Assyriska. Där tog Stefan kanske i lite för mycket och gav mig mer press (skrattar). Men jag förstår vad han menar med den liknelsen, vad jag minns av honom så var det en trygg spelare som jobbade hårt och hade en fin högerfot med en bra spelförståelse. Jag hoppas på att jag kan leva upp till den liknelsen.

Har du pratat med Martin Augar och vad sades i det samtalet?
- Han hade tittat på mig under en match i Superettan under föregående säsong. Martin berättade hur han såg på mig och hur jag skulle bidra till laget vilket visar att han vet vad han pratar om. Han förklarade för mig hur han ville att laget skulle spela och det var i linje med hur jag ser på fotboll.

Hur tror du att bidrar med din rutin?
- Framförallt så börjar det på träningen. Jag är här för att kämpa och inte lunka runt utan jag kommer komma hit och jobba stenhårt under varje träning. Om jag inte kämpar mitt yttersta så kan man inte kräva att ungdomarna ska göra det. Jag har spelat fotboll i många år och har spelat med många spelare så självklart kommer jag prata med alla spelare och hjälpa dem så gott jag kan. Det finns många unga talanger här och jag ska försöka hjälpa dem.

Vad har du för förväntningar på dig själv men även på laget?
- Jag kan inte sitta här och lova 10 mål och 20 assist men det jag kan lova är att jag kommer göra mitt yttersta för klubben, sedan hoppas jag på att jag kan visa mina kvaliteter. Jag lyckades göra det i Superettan, så länge jag kämpar 100 % så bör jag även kunna göra det i division 2. Assyriska är en fin förening som spelar i fel serie så självklart ska vi sikta på att vinna divisionen.


Vad har du för meddelande till fansen?
- De kan förvänta sig en hårt jobbande spelare som verkligen kommer ge allt. Jag är fortfarande hungrig och jag kommer göra allt för att ta tillbaka den här fina föreningen tillbaka till högre höjder igen. Jag är visserligen högerfotad men min vänster är klart bättre än Stefans höger, det kan man lätt säga (skratt).


Sportchef Stefan Batan själv är mycket nöjd och glad att Assyriska FF kunde locka Boris Ljevar.


- Boris är en hårt jobbande och lojal spelare som alla tränare uppskattar. Han har ett bra tillslag och är lite lik Dennis Östlundh. Jag ville verkligen knyta Boris till Assyriska då han är en väldigt ambitiös och motiverad spelare. Han spelade 25 matcher för Västerås i Superettan under föregående säsong så det är en rutinerad spelare med kvalitet som kommer till klubben och förhoppningsvis kommer han att hjälpa oss ta steget upp till division 1.

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩