Assyriska drar igång försäsongen med kroppsanalys

Spelarna visade stor entusiasm för kroppsanalysen, mest nyfikna var de på sin metaboliska ålder.  [FOTO: Redaktionen]

Spelarna visade stor entusiasm för kroppsanalysen, mest nyfikna var de på sin metaboliska ålder. [FOTO: Redaktionen]

Som det ser ut idag möter Assyriska FF Newroz FC i premiären 5 april, fram till dess gäller en hård försäsong för alla lag och främst Assyriska som endast var ett mål från att knipa kvalplats till division 1. I år siktar laget på serieseger som den nytillträdde sportchefen Stefan Batan redan deklarerat.

I tisdags samlades styrelsen, ledarstaben och spelarna på kansliet för att gå igenom årets upplägg och samtidigt fick spelarna göra en kroppsanalys som ledarstaben kommer att använda i sitt arbete för att utveckla spelarna individuellt.

När det gäller ledarstaben byter Assyriska ut sin assisterande tränare, Nick Leete, mot Bashar Asmar som senast har tränat i Sundbybergs IK (div 2) och Värmdö IF (div 3). Sedan fortsätter man samarbetet med fystränaren Patricia Aphrem och anlitar en ny målvaktstränare vid namn Johan David.

Till sin hjälp i analysen av spelarnas fysiska status har klubben tagit hjälp av nya samarbetspartnern Hildas Friskhus som leds av Hilda Kalla, hälsopedagog vid Södertälje kommun och tidigare gymchef på Actic Sydpoolen.

- Tanken med kroppsanalysen är att mäta spelarnas fysiska status regelbundet. Tack vare detta får tränarstaben en aktuell bild på hur spelarnas vikt är fördelad i muskler, fett, vätska med mera. Det ger tränarna ett verktyg när de pratar med spelarna om deras hälsa och vad de behöver jobba med. Analysen underlättar för tränaren att hålla koll på sina spelare, om de har fuskat med träningen eller kosten.  Det är också ett fantastiskt redskap för att höja motivationen, berättar Hilda.

Styrelsen har signalerat att klubben ska tänka och träna som en division 1 klubb och att komplettera staben med fys- och målvaktstränare och ha med verktyg som kroppsanalys är en del av den satsningen.

- En annan del är att klubben även ingått ett samarbete med Spiideo som är ett videoföretag som kommer filma samtliga hemmamatcher för samtliga våra lag. Matcherna kan livestreamas och även träningarna kan filmas i analyssyfte för tränarna, meddelar Moussa Esa, ordförande för Assyriska.

Försäsongen ser onekligen spännande ut. Första träningsmatchen kommer att spelas hemma mot Eskilstuna City FK redan 1 februari klockan 13:00. Se till att vara där redan från start!

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩