Hoppets och ljusets högtid visar vägen

Foto: Morris Esa

Med knappa resurser och en uppförsbacke ekonomiskt var det inte många som trodde på att Assyriska skulle göra så bra ifrån sig, vare sig på plan eller utanför. Den nya styrelsen fick i princip börja varje samtal med att be om ursäkt för saker som vi själva inte gjort och lova att rätta till tidigare misstag som andra gjort före oss.

Ändå var det knappt någon som trodde på att vi skulle reda ut någonting alls, det fanns en stor misstro för att hjälpa klubben under den svåraste och mörkaste perioden som klubben någonsin befunnit sig i. Styrelsen visade stor förståelse för detta och lovade att inte kalla till några fler krismöten för att lösa akuta skulder. Vi förstår för att vi själva är supportrar ända in i benmärgen.

Vi är en liten grupp som arbetat hårt och investerat många timmar för att hålla ihop klubbens olika delar under 2019. För detta har vi belönats både sportsligt och förtroendemässigt. Assyriska har med en helt ny och ung trupp, en snittålder på 22 år, och en ny tränare varit ett topplag och lyckats få fram en spelare till P17-landslaget.

Vi har skapat glädje och fått en del av vår publik tillbaka. Vi har lyckats betala en del av våra gamla skulder och vunnit lite förtroende. Detta har fått med sig att Stefan Batan återvänt till klubben som sportchef och han har fått med sig klubbens störste egna produkt Kennedy Bakircioglu som rådgivare närhelst klubben behöver hans hjälp.

Vi jobbar för närvarande med att knyta flera av våra gamla spelare till klubben och ser över flera intressanta projekt som ska vitalisera klubben och göra oss redo för att ta nästa steg. Vi vill bygga en stabil grund som inte vacklar ju högre upp vi kommer i seriesystemet. Vi vill växa med kvalité och en ungdomsverksamhet som producerar fler talanger än någonsin tidigare. Det kommer fortsättningsvis vara riktningen för oss.

För att vi ska lyckas med detta behöver vi endast er kärlek och engagemang. Vi hade inte lyckats så bra utan våra få ideella krafter, supportrar som hittat tillbaka till arenan och de samarbetspartners som fortsatte att tro på oss. Ni betyder allt för klubbens överlevnad och utveckling, stort tack till er!

Vi vill avsluta med att skicka en julhälsning till våra stora organisationer, våra kyrkor och broderföreningar. Vi vill även rikta ett stort tack till de organisationer, som gör stora insatser för vårt folk världen över, som Assyria TV, Assyrier utan gränser och ADFA.  Ni är otroligt viktiga, glöm inte det. Hoppas vi kan hitta nya vägar att stötta varandra på vägen att bli starkare.


Håll utkik för vår framtida satsning här och var gärna en del av den. Tveka inte att ställa oss frågor om allt som rör klubben och framtiden.

God Jul & gott nytt år önskar vi er alla!
Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩