Tuffare motstånd och längre resor 2020

Assyriska FF håller på att förbereda sig som bäst för nästa säsong och spel i division 2 Södra Svealand. Klubben har förlängt med sin huvudtränare Martin Augar och ska försöka behålla sin stomme för att sedan komplettera med spetskompetens. Man försöker bygga på och påverka det klubben kan påverka. Det klubben inte kan påverka är hur seriesammansättningen blir.

Säsongen 2019 hade Assyriska 9 motståndare av 14 i Stockholmsområdet, en av dessa nio var t o m från samma stad. Den längsta bortaresan var den som gick till Motala, drygt 2 timmars bilresa från Södertälje. Nästa år blir skillnaden markant.

När serieindelningen för 2020 står klar ser man att endast 4 motståndare är från Stockholmsområdet och långt fler och längre bortaresor finns på schemat. Den längsta bär iväg till Visby och mötet mot FC Gute ? en enkel resa på 4,5 timme. Detta innebär större kostnader för Assyriska som redan tappat hälften av sin sponsring  från en av sina huvudsponsorer, AstraZeneca.

När det kommer till motståndet återfinns 3 lag som kommer direkt fån division 1 spel, bland dem anrika Åtvidaberg. De övriga två är båda Örebrolagen BK Forward och Rynninge IK. Säsongen 2019 hette lagen som kom från divison 1 Assyriska FF och Arameisk-Syrianska och det fanns 3 lag som var nykomlingar från division 2. Säsongen 2020 återfinns återigen 3 nykomlingar från division 2; IFK Eskilstuna, Trosa-Vagnhärad SK och IFK Kumla.

Om vi jämför med grannserien Divison 2 Norra Svealand så återfinns inga lag alls från division 1 och hela 7 lag är från Stockholmsområdet.

Här är Assyriska FF:s motståndare under 2020:
FC Gute, Visby - div 2
Arameisk-Syrianska, Stockholm - div 2
Huddinge, Stockholm - div 2
Newroz, Stockholm - div 2
Tyresö, Stockholm - div 2
IFK Eskilstuna, Sörmland - div 3
Trosa-Vagnhärad, Sörmland - div 3
Värmbols FC, Katrineholm - div 2
Assyriska IF, Norrköping - div 2
Åtvidaberg, Östergötland - div 1
BK Forward, Örebro - div 1
IFK Kumla, Örebro - div 3
Rynninge IK, Örebro - div 1


Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩