STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 170 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Folkfest på arenan eller tomma läktare? Assyriska FF har mycket att jobba på inför kommande säsong, startskottet för det arbetet är onsdag 27 november 2019. [FOTO: Morris Esa]

Vilken väg väljer vi för Assyriska?

 

De senaste tjugo åren med Assyriska har varit en riktig berg- och dalbana, från svensk cupfinal och allsvenskt spel till spel i division 2. Klubben som är känd för att nå stora framgångar med små medel lyckades plötsligt inte skrapa ihop några framgångar alls med sin största budget. Assyriskas bjuder in till informationsmöte för att ta upp frågan; Vilken väg väljer vi tillsammans åt klubben i vårt hjärta? Det är dags att sätta en ny riktning på vad vi vill med vår klubb, skriver ordförande Moussa Esa.

 

Som trogen supporter har jag följt klubben i glädje och sorg, kört land och rike runt och känt både stolthet och besvikelse. På senare tid har jag med stor sorg märkt att klubbens informationsmöten oftast handlat om att lösa en skuld. Olika styrelseledamöter har stått framför oss och beklagat den uppkomna skulden som akut behöver betalas om man inte vill att klubben ska gå i konkurs.

Det är en brandssläckningsstrategi som jag själv kritiserat på många möten. Jag har tyckt att detta påminner om en återkommande allvarlig sjukdom som endast behandlas med smärtstillande, utan att man ställer rätt diagnos och hittar rätt medicin. Därför återkommer också symptomen på denna mycket trötta patient som hela Assyriska FF får representera.

På flera informationsmöten har jag ställt frågan varför olika ledningar alltid har bett supportrar och samarbetspartners att endast lösa den akuta skulden ? varför inte istället presentera en vision (diagnos) och presentera en komplett handlingsplan (rätt medicin) istället? Förstår vi helt enkelt inte att patienten snart kommer att insjukna igen om vi inte gör det rätta för en gångs skull?

Nå, det är högtid för oss alla att bestämma oss om vi verkligen vill rädda patienten på riktigt eller fortsätta ge den konstgjord andning genom att betala akuta skulder? Eftersom vi redan testat vad som händer med kortsiktiga lösningar är det dags för oss att välja en ny strategi, nämligen att ge patienten rätt medicin en gång för alla. Annars kan vi lika gärna dra ur kontakten för gott.

Vad är då rätt medicin? Hur ställer vi diagnosen? För att svara på de frågorna måste vi samtidigt ställa oss frågorna; Vilken sorts klubb vill vi att vårt Assyriska FF ska vara? Är klubben viktig för oss? Vilken roll ska klubben spela för folket? Är Assyriska en vanlig fotbollsklubb i det svenska seriesystemet eller har vi en mission som innebär att klubben betyder mer än bara fotboll?

Jag ser gärna Assyriska FF som en symbol för något mer än bara fotboll. Självklart drömmer jag om att klubben når sportsliga framgångar och etablerar sig i eliten igen, så fort som det bara går. Men jag vill också att klubben ska stå för något mer än en enkel fotbollsklubb. Jag önskar att klubben kan fostra goda samhällsmedborgare, som i sin tur blir bättre fotbollsspelare. Jag ser också helst att Assyriska FF tar ansvar för den assyriska identiteten och återigen blir folkets röst i viktiga frågor för folkgruppen.

Hur uppnår vi då denna vision? Det finns självklart inga genvägar till framgång. Det tog oss 30 år av hårt arbete att ta oss upp i Allsvenskan första gången, förhoppningsvis behöver det inte ta lika lång tid om vi jobbar enligt en uttänkt handlingsplan och med stödet av våra supportrar och samarbetspartners.

Första steget mot målet har vi redan tagit i år under säsongen 2019. Vi har återigen, med små medel lyckats att sätta ihop ett lag som var redo att vinna serien redan i år. På ungdomssidan lyckades få en spelare uttagen till P17-landslaget. Vi har jobbat väldigt hårt för att få tillbaka känslan kring laget och känner att vi lyckades på slutet av säsongen.

Nu står en ny säsong inför dörren och styrelsens säsong med förarbetet har börjat. Det arbetet och visionen vill vi i stora drag presentera för er onsdagen 27 november 2019 ? kl 19:00 på vårt kansli. Ni är välkomna att lyssna och dela med er av era tankar och idéer, efteråt kommer det finnas möjlighet att titta på Champions Leaugue-matcherna mellan Liverpool-Napoli och Barcelona-Borussia Dortmund. Det kommer även finnas lättare mat och snacks.

Har ni frågor och förslag som ni vill ta upp på mötet är ni självklart välkomna att mejla in dem till mig moussa@assyriska.se

Vi ses för att samla kraft och dela idéer. Ni är hjärtligt välkomna!

 

 

Publicerad: 17 nov 2019 i kategorin Krönika

Skribent: Moussa Esa

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Minsta möjliga insats
Krönika 10 jul 2020 (11:00) av Moussa Esa
Ingen revansch mot Newroz
Senior 29 jun 2020 av Mrad Barsom
Assyriska träningsspelade mot Sundbyberg IK
Senior 22 jun 2020 av Mrad Barsom
Stödet är inte tillräckligt
Nyheter 16 jun 2020 (19:00) av Moussa Esa
Assyriska hyllade Paul med en premiärseger
Senior 15 jun 2020 (12:00) av Mrad Barsom
Boris Ljevar: Vi är nöjda med vinsten
Senior 15 jun 2020
Amani: "Jag gillar att utmana man mot man"
Senior 13 jun 2020 av Mrad Barsom
Ingen publik på premiären
Nyheter 12 jun 2020 av Redaktionen
Benjamin Fadi klar för Assyriska FF: "Jag kommer kämpa för min plats i startelvan"
Nyheter 10 jun 2020 (21:00)
Augar om seriestarten: "Jag skulle ha uppskattat nyheten betydligt tidigare"
Nyheter 4 jun 2020 (21:00)
Övertygande seger för P08 mot Kallfors
Ungdom 23 maj 2020 av Mrad Barsom
Dags för årets fotbollsskola
Nyheter 8 maj 2020
Assyriska satsar på sin ungdomsverksamhet
Ungdom 30 apr 2020 av Redaktionen
Rohlin om Corona, truppen och serien
Nyheter 29 apr 2020 (18:00)
Tahirovic klar för Assyriska FF: "Mittback med bra passningsfot"
Nyheter 17 apr 2020 (12:00)
Ike klar för Assyriska FF: "Jag ska fokusera på att vinna skytteligan"
Nyheter 16 apr 2020 (15:00) av Redaktionen
Förlängd försäsong och en halverad serie
Senior 14 apr 2020 (21:00) av Redaktionen
Gillberg klar för Assyriska FF: "Det blir ett bra mittfält i år"
Nyheter 10 apr 2020 (16:00)
Gabriel Aphrem klar för Assyriska FF
Nyheter 8 apr 2020 (20:00)
#StöttaAssyriska
Nyheter 31 mar 2020 (13:00) av Redaktionen

NÄSTA MATCH

SAMARBETSPARTNERS

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta