Assyriska förlänger med sin huvudtränare

Foto: Moussa Esa

Martin Augar kom in som en akut lösning i maj förra året då tränarparet Lars Axelsson och Anders Pense valde att hoppa av sitt uppdrag som tränare. Resultatet blev 21 matcher, varav 12 segrar, 4 oavgjorda och 5 förluster ? vilket i sin tur ledde till en tredje plats i tabellen och endast 1 mål från kvalplats till division 1.

- Med de förutsättningar som rådde har Martin gjort en fantastisk säsong. Vi är nöjda med hans arbetssätt och det lugn han för med sig till organisationen, förklarar Fehmi Tasci som tillsammans med Ninip Kino ansvarar för det sportsliga i klubben.

- Ja det var viktigt för oss att behålla kontinuitet och bygga på den kvalité som Martin bidragit med. Nu gäller det att vi utvecklar det vi startade i år så får vi se vart det bär oss vidare när nästa säsong drar igång. Vi kan som sagt bara bli bättre, fyller Ninip Kino i.

Hur är det med huvudpersonen själv, Martin Augar, hur upplevde han sin första säsong i klubben?

- Jag upplever att det var en bra och lärorik säsong där vi var med in i det sista. Jag känner att alla vi som varit involverade bör gå med huvudet högt och vara stolta över vad vi fått fram och skapat under säsongen.

Hur självklart var det att du skulle förlänga kontraktet?
- Förlängningen var väl ingen tvekan om då jag känner att klubben är på god väg och att vi som grupp tillsammans med spelarna utvecklas hela tiden. Dessutom har vi en stomme som både besitter en massa talang och erfarenhet. Det kommer bli spännande att bygga på detta.

Vad kan vi förvänta oss av 2020?
- 2020 blir en fortsättning på det vi byggt under året. Vi ska fortsätta utveckla spelarna och spelet. Det ska leda till att Assyriska blir ett lag som krigar för varje meter och vinner matcherna. Det är i slutändan vår främsta ambition, att vinna varje match.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩