Kan Assyriska säkra kvalplats mot Linköping?

[FOTO: Morris Esa]

[FOTO: Morris Esa]

AFK Linköping bildades 2012 genom att Östria Lambohov och BK Kenty slogs samman. Det nybildade laget började sitt seriespel i division 3 och hade först Fredriksbergs IP som hemmaplan. Sedan dess har man även spelat sina hemmamatcher på Lambohovsvallen för att till slut, när arenan stått klart, hitta sitt hem på moderna Linköping Arena.

På Linköping Arena spelar förutom Linköping FC i Damallsvenskan även FC Linköping Citys herrlag i divison 1 norra. AFK och FC Linköping har ett samarbete och delar också på samma sportchef, Khalid Neshati. Assyriskas motståndare har alltså ett topplag i division 1 som de lånar spelare ifrån ifall det skulle behövas.

Inför säsongen gick AFK ut med att de även har ett samarbete med en brasiliansk agentur där de löpande kommer få in spelare från och agenturen får i sin tur visa upp sina spelare på den svenska marknaden. Hur det samarbetet har fallit ut kan AFK utvärdera när säsongen avslutats. Målsättningen var i alla fall at bli ett etablerat lag i division 2, allt från mitten och uppåt skulle vara godkänt från lagledningen.

Motståndarna parkerar just nu på nedflyttningsplats med en poäng upp till kvalplats och matchen är minst lika fiktig för dem som för hemmalaget.  Därför får Assyriska inte tro at de kommer att möta samma lag som bortamötet i våras. AFK Linköping slåss för sin överlevnad och kommer att få ta hjälp av storebror FC Linköping som spelar i division 1 norra. Den hjälpen gjorde att de vann sin senaste match som spelades borta mot Tyresö FF, då lyckade AFK vända 0-1 underläge till seger med  4-1.

När det gäller skador och avstängningar ser det ljust ut för båda lagen som i princip kommer att ha sina ordinarie lag. Det bäddar för en tuff tillställning där Assyriska kommer behöva stöd från sin publik som återigen har börjat hitta till Södertälje Fotbollsarena.

Ta med dig familj, vänner och bekanta till matchen där våra samarbetspartners bjuder, ännu en gång, på fri entré - vi ses nu på söndag 29 september kl 16:00.
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩