Jakten på avancemang fortsätter

Härligt glädjefirande efter mål av Michael Kargbo. [Foto: Morris Esa]

Härligt glädjefirande efter mål av Michael Kargbo. [Foto: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

Idag kändes inte Assyriska helt fokuserat då spelet stundtals lämnade mycket att önska. Kanske är det nerverna och tankarna på eventuell serieseger/kval som spökar? En första halvlek som mestadels gick ut på att värdera fel och slarva i uppspelen, detta gällde faktiskt båda lagen.

Just ett misstag skulle föranleda till Assyriskas ledningsmål då backlinjen i bortalaget hamnade snett och tappade boll till Junior som fint passade bollen till Michael Kargbo, som distinkt satte bollen i högra krysset. Bara tio minuter senare bjöd Assyriska tillbaka med en onödig hörna som backlinjen missbedömde under en fumlig situation, bollen hamnar i gapet på bortaspelare som bara har att raka in den på volley. Verkligen en helt onödig situation som leder till en onödig kvittering till 1-1. Väldigt slarvig och stel första halvlek.

Andra halvlek inleddes direkt med ett skott av Mamadouba Diaby som stryker tätt utanför, sedan fortsatte frustrationen och det uddlösa spelet. Timmen spelat eller rättare sagt i den 63:e minuten dök Ramez Matti upp som skjuten ur en kanon och krutade in ledningsmålet i närmaste krysset. Hela skottögonblicket kändes som en manifestation mot det tillknäppta spelet.

Ett tag släppte frustrationen men tyvärr kunde inte Assyriska avgöra trots fina lägen för Kargbo och inhoppande Erido Poli fint framspelad av Linus Hillemar som borde gjort entré i matchen mycket tidigare. Slutresultatet skrivs till 2-1, precis som vinsten i bortamötet, mötet som gav oss blodad tand.

Behåller Assyriska fokus och ställer in mentaliteten bör nog tänderna fortfarande vara vassa nog att knapra in mot första platsen. Nu är vi verkligen ett hot och det är på riktigt. Kom och heja fram laget mot Linköping redan nästa vecka. På återseende!