Toppstriden börjar på hemmaplan

[FOTO: Morris Esa]

[FOTO: Morris Esa]

Det återstår endast fyra matcher av året säsong, tre av dem kommer att spelas på hemmaplan och den första av dem kickar igång imorgon då FC Stockholm besöker Södertälje. Bortalaget bildades så sent som 2010 och har stått för en historisk klättring i seriesystemet, på åtta år har man klättrat fem divisioner och gör i år sin debut i division 2.

Laget leds av före detta landslagprofilen och Celtic-ikonen Johan Mjällby, som satt sin prägel på årets lag. Som nykomlingar har laget gjort en succésäsong där man inför söndagens match ligger på femte plats i tabellen endast fyra poäng från kvalplatsen. Ändå är det säkert en besvikelse för detta lag eftersom man inför säsongen flaggat för att de kommer att vinna serien p g a sitt starka kollektiv.

Föreningen saknar ungdomsverksamhet och andra ungdomslag, den består helt enkelt av ett enda lag a-laget. På så sätt har man lyckats behålla full fokus på just denna verksamhet.

FC Stockholm har fått behålla stora delar av sin stomme från förra året då man avancerade till division 2 och hittat rätt på sina nyförvärv. Laget vill spela en anfallsglad fotboll med mycket bollinnehav, en kontrollerad offensiv fotboll. Dock har man lyckats fullt ut med detta, istället är FC Stockholm ett av de lag som fått många varningar och flest utvisningar i serien efter 22 omgångar.

Till matchen mot Assyriska kommer man med en stark 2-0 seger på hemmaplan mot serieledarna IFK Haninge och har således medvind. Vårens match mot Assyriska slutade dock med förlust där AFF lyckades vända 0-1 till 2-1 seger genom två mål av Admir Catovic på Kristinebergs IP.

Kom och stötta Assyriska FF, spelare och ledare behöver ditt stöd!

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩