Assyriska behöver ditt stöd i toppstriden

När serieldearna Haninge kommer på besök behövs din röst på arenan mer än någonsin. [FOTO: Redaktionen]

Söndagens motståndare IFK Haninge har i flera år tillhört toppskiktet i division 2. Förra året nådde de sin största framgång när de knep kvalplatsen i denna serie. De vann första kvalomgången men tappade i de två utslagsmatcherna mot divison 1 laget Karlslunds IF. Det är lagets största sportsliga bedrift hittills.

I år ser det ut som att de tar nästa steg eftersom de i skrivande stund leder serien med tio poäng ner till tvåan och med en förkrossande målskillnad på 33 plusmål. Förra året släppte laget endast in 25 mål, en notering som var bäst i hela serien. Med sex matcher kvar ser de ut att kunna upprepa den bedriften även i år, där de hittills endast släppt in 22 mål. Här gäller det att Assyriska har vässade anfallsvapen och skärpt försvar.

Bortamötet i slutet på maj i år slutade med 4-2 till Haninge. Assyriska tog ledningen tidigt i matchen genom David Strömgren men när första halvlek var slut stod chockerande 4-1 till Haninge. Haningen hade dödat matchen med att göra tre mål på femton minuter och i halvlekens sista minut göra ännu ett mål.

Assyriska svarade med att göra två byten redan i halvtid och sedan faktiskt vinna andra halvlek. Med lie bättre flyt och skärpa i avslutningarna hade Assyriska kunnat göra mer i den matchen. Men när man missar en straff i 53:e minuten tappar man chansen till att på allvar hota Haninge och matchen slutar med en 4-2 förlust.

På söndag hoppas vi på publikens stöd för at kunna ta revansch på Haninge och ro hem tre viktiga poäng i toppstriden. Vi hoppas att så många av er som möjligt som läser detta kommer till arenan och hejar fram laget till en viktig seger i toppstriden.

Skribent:Redaktionen